Ana Maria Grapinoiu
Ana Maria GRĂPINOIU

Canotoarea Ana Maria Grăpinoiu, elevă a Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamţ, legitimată la CS Ceahlăul, eleva antrenorului Valentin Gavril, este pentru a doua oară consecutiv sportivul anului în judeţul Neamţ. Sportiva este dublă campioană europeană de junioare cu barca de patru vâsle a României, ultima medalie de aur fiind cucerită la europenele desfăşurate în perioada 23-24 mai 2015. Ana Maria Grăpinoiu a obţinut şi locul 7 la Campionatele Mondiale de juniori din Brazilia, cu barca de patru vâsle a ţării noastre. Ea va primi distincţia ce onorează cel mai bun sportiv al judeţului, la Gala Sportului Neamţean, de miercuri, 23 decembrie, care se va desfăşura începând cu ora 11:00, la Consiliul Judeţean Neamţ. Faţă de anul trecut, însă, atât sportiva, cât şi antrenorul ei, profesorul Valentin Gavril, vor primi un premiu special, care va fi înmânat de Constantin Iacoban, preşedintele CJ Neamţ. „Anul acesta premiem performanţa într-un mod mai aparte faţă de ceilalţi ani, în sensul că suma de bani alocată premierii sportivilor şi antrenorilor va fi înmânată direct de noi, fără a mai trece pe la Direcţia pentru Tineret şi Sport. Vor fi premii atât la sporturile olimpice, cât şi la sporturile neolimpice”, a declarat Constantin Iacoban, şefiul legislativului nemţean.

Valentin Gavril
Valentin GAVRIL

Antrenorul anului 2015 este, din nou, profesorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul şi şeful catedrei de sporturi individuale din cadrul LPS Piatra Neamţ. Interesant este faptul că sora mai mică a celei mai bune sportive din judeţ, Andeea Grăpinoiu, este şi ea canotoare, dar este pregătită de antrenoarea Cornelia Dinu şi este campioană balcanică la categoria cadeţi, titlu cucerit în luna septembrie a acestui ani, la balcaniada desfăşurată la Iaşi. „Flotila” CS Ceahlăul va fi, cu siguranţă, cea mai premiată în acest an, deoarece Alexandru Bârsan, elev al antrenorului Petre Goliciu, este vicecampion european de juniori cu barca României de patru vâsle.

După canotaj, atletismul îşi va lua partea leului la Gala Sportului Nemţean, de miercuri, 23 decembrie.

Atleta Lenuţa Burueană, locul 4 la Campionatele Balcanice de seniori, de la Istanbul, locul 1 la aruncarea discului, la Campionatele Balcanice de juniori şi locul 1 la aruncarea greutăţii în aceeaşi competiţie, alături de Diana Ţigănaşu, deţinătoarea unui nou record naţional de junioare la aruncarea greutăţii, de 15,15 metri, realizat în luna decembrie, la Bacău, se vor număra printre laureate, evident, alături de profesorul Dan Cojocaru, cel care le antrenează la CS Ceahlăul.

HCM ROMAN
HCM ROMAN

Nici echitaţia nu va lipsi de la reuniunea sportivilor, Ştefan Leonte, de la CS Romsilva Târgu Neamţ, numărându-se şi el printre performerii anului 2015.

La echipe, HCM Roman, prezenţă constantă între primele şase echipe din Liga Naţională şi proaspăt calificată în sferturile Cupei EHF, deţine supremaţia atât în judeţul Neamţ, cât şi pe zona Moldovei. (Mihai STOIAN)