Reprezentanții Primăriei Bicaz dau asigurări că Spitalul din localitate se află pe drumul cel bun în contextul în care, până la sfârșitul acestui an, trebuie îndeplinit un plan de conformare. Reamintim că, Spitalul de la Bicaz a primit „OK”-ul pentru a-și relua activitatea fiind încadrat în Gradul IV – cu plan de conformare. Potrivit acestui plan, principalele obiective țin de înființarea unui Compartiment de Chirurgie, completarea de personal medical și asigurarea a două linii de gardă. Nicolae Sălăgean, primarul Bicazului a vizitat spitalul, ieri, 24 noiembrie, pentru a vedea cum decurge activitatea medicală, pentru a vorbi cu pacienții internați acolo, dar și pentru a pune la punct documentația necesară avizării planului de conformare.

„Până la sfârșitul anului trebuie să găsim soluții pentru înființarea unui Compartiment de Chirurgie. Noi am dori ca în cadrul acestui comportiment să avem și două paturi alocate pentru ORL. Un alt obiectiv ține de înființarea celei de-a doua linii de gardă. Acest lucru depinde de Consiliul Local și până la sfârșitul anului acest lucru este ca și rezolvat”, a precizat Sălăgean.

Mai mult, problema completării personalului medical pare că s-a rezolvat. Edilul Bicazului a anunțat că la unitatea spitalicească, până la sfârșitul anului vor mai ajunge încă 3 medici pe lângă cei 8 disponibili în momentul de față.

„Pentru înființarea celei de-a doua linii de gardă era nevoie de minim 10 medici. Adică mai aveam nevoie de încă 2 și am luat legătura cu ei, aceștia exprimându-și acordul de a veni la noi. De asemenea, am vorbit și cu un medic obstetrician, care va veni de la Spitalul Județean Giurgiu”, a adăugat Sălăgean.

Un alt pas important pentru Spitalul de la Bicaz este semnarea unui acord de sprijin, la care sunt așteptați reprezentanții a 11 Unități Administrativ Teritoriale. Acest acord este unul foarte important în contextul în care cheltuielile cu spitalul nu pot fi suportate doar de Primăria Bicaz și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Acordul ar putea fi semnat până la sfârșitul acestui an sau cel tâziu la începutul anului viitor. (M. TEODOROF)

Articolul precedent„Apostolul” aduce veşti bune dascălilor nemţeni
Articolul următorIoan Păcală a renunțat la funcția de director tehnic