Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba-Iulia anunţă că „a fost administrat, cu succes, primul tratament cu transfuzie de plasmă hiperimună, la o pacientă în stare critică, diagnosticată cu COVID-19, aflată pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă”, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei sanitare.

Spitalul Alba-Iulia a reuşit prima transfuzie cu plasmă hiperimună, provenită de la Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„O pacientă în vârstă de 59 de ani, diagnosticată cu COVID-19, a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba-Iulia în data de 7 august. Pacienta avea o stare de sănătate depreciată, cu o saturaţie în oxigen foarte scăzută, necesitând a fi intubată şi ventilată mecanic. În data de 13 august, i s-au administrat două unităţi de plasmă hiperimună, iar în urma acestui tratament pacienta a avut o evoluţie favorabilă, a fost detubată, fără a mai necesita ventilaţie mecanică. Pacienta este cooperantă, respiră singură şi are o evoluţie favorabilă. Starea de sănătate a femeii s-a îmbunătăţit după administrarea tratamentului complex instituit de echipa medicală a secţiei noastre”, a declarat medicul şef al secţiei ATI, dr. Silviu Tuzeş.

Spitalul Alba-Iulia a reuşit prima transfuzie cu plasmă hiperimună, provenită de la Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Aceasta a fost prima transfuzie de plasmă hiperimună de la un donator, care a trecut prin boală şi s-a imunizat, la o pacientă aflată în stare critică, la nivelul judeţului Alba. Cele două unităţi de plasmă hiperimună au fost obţinute, cu eforturi majore, de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Piatra-Neamţ”, se mai precizează în comunicatul de presă al SJU Alba-Iulia. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPensia socială va fi 800 lei începând din septembrie
Articolul următorDezinfectată de 3 ori, Cabana Dochia așteaptă turiști responsabili
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.