După ce 6 din cei 10 angajați s-au infectat cu Covid 19, conducerea grupului de firme TCE a decis să ia măsuri suplimentare pentru siguranța turiștilor și a personalului. Cabana a fost dezinfectată de 3 ori, personalul a fost înlocuit și insistă pe respectarea regulilor anti-epidemie.

Turiștii care nu poartă mască nu vor mai fi serviți, nu avem altă soluție”, ne-a declarat Vlad Cojocariu, manager marketing în cadrul grupului de firme TCE. ”Și la bar, și la masă, cât timp fac comanda și așteaptă să fie serviți, toți turiștii trebuie să poarte mască. Vom insista, de asemenea, să folosească dezinfectantul și să păstreze distanța fizică”.

Din cei 6 angajați, cărora le-au ieșit testele pozitive, 5 sunt internați și tratați în Spitalul Bisericani, iar unul este izolat la domiciliu. Ceilalți 4, cărora li se vor repeta testele, sunt izolați într-un spațiu al firmei, la Zănești. Direcția de Sănătate Publică  desfășoară o anchetă epidemiologică de amploare, pentru a identifica toți contacții turiștilor care au fost în ultima vreme la Dochia. Nu este atât de important de stabilit de la cine a pornit infecția, cât este de testat și de văzut câți au virusul, unii putând fi asimptomatici, cu risc major de a-l transmite mai departe fără să știe.

Iar cum se comportă turiștii care urcă pe Ceahlău se poate vedea din imaginea alăturată: doar câțiva poartă mască și nimeni nu respectă distanța fizică. Însă personalul cabanei a luat deja măsuri și le atrage atenția din clipa în care intră pe terasă.

Unii înțeleg că trebuie să respecte regulile, alții comentează că numai în România se poate așa ceva”, ne-a declarat Ruxandra Laiu, actualul cabanier de la Dochia. ”Noi nu vrem să alungăm turiștii, îi așteptăm cu drag, dar îi rugăm să înțeleagă că ne-am lăsat familiile acasă și am venit în vârful muntelui pentru ca ei să se poată bucura de vacanță. Și dacă noi facem eforturi să dezinfectăm totul, nu doar spațiile și suprafețele prin pulverizare, ci și echipamentele de lucru din bucătărie și lenjeriile, pentru ca ei să fie în siguranță, atunci și ei trebuie să fie responsabili și față de noi, și față de ceilalți iubitori ai muntelui

C.M.