Spitalele vor putea încheia contracte cu asistenții medicali, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit unui proiect de ordin, publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, spitalele de stat vor putea încheia contracte cu persoane fizice independente în vederea furnizării de servicii de îngrijire medicală, potrivit calificării profesionale, atunci când se confruntă cu deficit de personal.

„Unitățile sanitare publice pot încheia contracte cu asistentul medical generalist, moașă sau asistentul medical, persoane fizice independente, în vederea furnizării de servicii de îngrijiri medicale potrivit calificării profesionale dobândite în cazul în care unitatea sanitară se confruntă cu deficit de personal, sub condiția ca posturile aprobate să fie ocupate în integralitate cu personalul angajat sau în situația în care există posturi vacante care în ultimul an au fost scoase la concurs de cel puțin două ori”, se arată în proiectul de ordin.

Decizia a fost luată în urma întâlnirilor pe care reprezentanții Ministerului Sănătății le-au avut cu cei ai sindicatelor din sănătate. În urma discuțiilor, s-a ajuns la concluzia că spitalele înregistrează un deficit de personal de specialitate, inclusiv asistenți medicali generaliști și moașe. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentNEAMŢ: 7 ani de puşcărie pentru crima de Ziua Naţională
Articolul următorSUCEAVA: Copil dispărut! Dacă îl vedeţi, sunaţi la 112!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.