Spitalele din Neamț pierd 20 de paturi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOficial, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a confirmat joi, 14 iulie, printr-un comunicat de presă, remis pentru Mesagerul de Neamț, că, în județul Neamț, spitalele vor pierde 20 de paturi. Cu toate acestea, CJAS se ferește să spună, cu subiect și predicat, de unde se vor tăia acestea, deoarece Casa Națională de Asigurări nu a avizat încă documentul privind situația numărului de paturi contractabile pe 2016.

Ceea ce se știe concret în momentul de față este că, prin Ordinul MS nr.321/2016, ”județului Neamț i-au revenit 2.374 de paturi.

Neoficial, Spitalul Județean de Urgență ar urma să piardă 6 paturi, Spitalul din Roman – 5 și Spitalul din Târgu Neamț – 4 (de la Secția Neonatologie). Spitalul de la Bicaz rămâne neclintit, cu 40 de paturi, iar Spitalul Bisericani rămâne, în continuare, cu 311 paturi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, dr. Cristinel Sava, ”reprezentanții SJU au fost invitați la CAS, în vederea contractării de servicii medicale vineri, 15 iulie, la ora 11.30”. Pe de altă parte, managerii spitalelor care nu sunt vizate de reducerea numărului de paturi au temeri în ce privește banii care vor fi alocați pentru paturile existente. CAS Neamț a anunțat că, după avizarea CNAS, situația numărului de paturi contractabile, pentru anul 2016, se va afișa pe site. Termenul limită pentru încheierea noului contract-cadru cu spitalele este 27 iulie. Comunicatul CAS Neamț îl puteți vizualiza aici.

(M. TEODOROF; C.T. STURZU)

Articolul precedentJuristul Jandarmeriei a dat în judecată… Jandarmeria
Articolul următorMisiune de student în practică: salvarea unui cal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.