Spitalele din Neamț mai au mult de ”recuperat” în fața pacienților, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiToate spitalele din județul Neamț au mari lipsuri la capitolul servicii medicale de recuperare (BFT – Balneofizioterapie). Cel puțin așa reiese dintr-un punctaj stabilit de Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, pe luna septembrie. Într-un clasament în care apar 7 furnizori de astfel de servicii, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde se presupune că există cea mai mare adresabilitate, se află pe un dezamăgitor loc 5. Spitalul din Bicaz nu a încăput în clasament, pentru că nu oferă deloc servicii de recuperare. Se pare că spitalele publice de stat, din județ, mai au mult de investit pentru a putea ajunge din urmă primii 3 principali furnizori de servicii de recuperare.

La o distanță mare față de concurență, pe prima poziție, cu 257,39 de puncte, se află Fundația Medicală ”Speranța Bolnavilor” Barticești. Pe locul al II-lea, se situează SC Clinica Medicală Sf Andrei SRL din Piatra Neamț, cu 212,91 de puncte, iar pe locul al III-lea, cu 127,39 de puncte, se află SC Green Top SRL Piatra Neamț.

După firmele amintite, spitalele publice de stat se situează în clasament în ordinea următoare: Spitalul Municipal de Urgență Roman (126,28 puncte), SJU Piatra Neamț (107 puncte), Spitalul Orășenesc ”Sf. Dimitrie” Târgu Neamț (82,34 puncte).

În tot județu, există un singur bazin performant pentru recuperare, la clinica din Barticești. Punctajul a fost stabilit în funcție de dotările cu aparatură, spații, personal medical și program de activitate. Tot punctajul este cel prin care se stabilește plafonul decontărilor serviciiilor venite de la CAS Neamț. (M. TEODOROF)

Articolul precedentLIGA A IV-A: Cimentul Bicaz „a dat de pământ” cu Zimbrul Pânceşti
Articolul următorFOTO + VIDEO Seria A: Rapid Bucureşti – HCF Piatra Neamţ 38-18 (17-7)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Dar de ce nu va interesati ce se fac cu banii de la intrare in spitale ? Taxe pentru autovehicule ? Cand te duci cu copilul cu febra de 40 grade, cu batranul bolnav care nu se poate deplasa, trebuie sa platesti. La Spitalul Targu Neamt, 4 lei ? DE CE ? Cu bonuri care nu pot fi verificate ? Sa puna casa de marcat fiscalizata. Macar stim atunci ca nu se scurg in buzunarele directorilor sau altor „smecheri”.
    Asteptam un articol elocvent.

Comments are closed.