pietricica turism

În aceste zile, echipele Primăriei, dar și firma de întreținere a spațiilor verzi ce are contract cu instituția, lucrează de zor la tăierea gazonului. Dacă în zonele centrale este vizibilă strădania autorităților, în cartiere iarba are o înălțime considerabilă. În acest sens, reprezentanții Primăriei au trimis adrese către asociațiile de proprietari să pună umărul la activitatea de îngrijire a spațiilor verzi.

“Sunt 14 asociații de proprietari care au solicitat, încă de anul trecut, motocositoare pentru a-și îngriji singuri spațiile. Pe străzi și în parcuri efectuăm noi acest serviciu, dar nu putem acoperi, într-un timp scurt, tot orașul. Sperăm ca reprezentanții asociațiilor să se implice”, a declarat Ovidiu Bojescu, administratorul public al municipiului.

În ciuda elanului luat anul trecut de mai multe asociații de a îngriji spațiile verzi, anul acesta mai multe vor să renunțe și să înapoieze utilajele autorităților. Motivul principal este acela că în multe asociații nu există îngrijitori, iar femeile de serviciu nu pot face și curat și să taie iarba. (C. MATEI)