0:00

Şpagă de  12.000 de euro şi 10.000 de lei la RAR, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DNA Iaşi l-au reţinut şi-l vor prezenta instanţei, astăzi, 21 mai, cu propunerea de arestare preventivă, pe Dragoş Mandache,  coordonator zonal al Departamentului Inspecții Tehnice Periodice și Supraveghere Parc Național de Vehicule din cadrul RAR.  acuzat de 3 infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată.
Prezenta cauză are ca obiect modalitatea în care mai mulți inspectori tehnici atestați R.A.R. ar fi dezvoltat și perfectat o practică de a pretinde și primi sume de bani, pentru a atesta în mod nereal efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor, fără ca acestea să fie efectiv prezente.
În acest context, în perioada 2019 – 2021, inculpatul Mandache Dragoș, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, de la un inspector tehnic de la o stație autorizată R.A.R, sumele de 12.000 euro și 10.000 lei pentru:
– a soluționa într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor în stația unde acesta își desfășura activitatea,
– a declara admiși la programul de reatestare ca inspector tehnic, pe el și o altă persoană,
– a desemna ca inspector la monitorizarea de fond o anumită persoană,
– pentru a nu sancționa stația unde inspectorul își desfășura activitatea pentru nefuncționarea camerelor video.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală
”, se arată în comunicatul DNA.

Articolul precedentPiatra-Neamț găzduiește turneul național Cupa Site Bau la tenis, în week-end
Articolul următorScandal cu bâte şi maşini “boţite” la Săvineşti, protagoniştii au fost reţinuţi