pietricica turism

În campania asta, la sediul unui partid mare și fălos se strâng mai mulți juni, care nu-s neapărat membri la aripa tânără și care strâng CNP-uri, adrese, numere de telefoane și trimit SMS-ri la greu. Până aici, hai să zicem că e normal pentru că …e campanie. Dacă ne gândim și mai bine, inclusiv faptul că iau fiecare câte două sute de lei pe zi la negru, nu mai este ieșit din tipare, cu toate că partidoiu o afirmat sus și tare că o să scoață economia întunecată la lumină.  Probabil, că se mai amână procesu ăsta, că acuma chiar nu e momentul. Parol.

Într-un oraș de la marginea județului s-o făcut un sondaj, ca să se vază cam stau candidații și ce vrea să face oamenii cu ștampilele. Ei bine, rezultatele o fost destul de jenibile pentru cei ce conduc urbea de acolo, așa că o sunat repede la județ, „Alo? E nasol, avem nevoie de …“. Șăfu de la județ o pus iute mâna pe firu roș și pac cu jalba la capitală, de unde o primit rezultatu „…se rezolvă“. Așadar, sunt așteptați niște membri pricepuți în ștampile, liste și voturi, pentru că nu se poate să nu știrbeze unanimitatea sub juma de sută la procente. E de urmărit.

În vremea asta și cei de la peneleu o făcut oarece sondare de opinie printre membri și-o descoperit că un sfert dintre cei chestionați o să voteze cu rivalul, adică cu social democratu, pentru e vremuri grele și nu vor să-și piarză serviciu, după cum li s-o mai zis pe ici, pe colo. Cam aceeași stare e și pe la udemereu, care mai de frică, mai de jenă e vorba să puie ștampila pe trandafiri. Din ce am sondat noi, și peneleii și udemereii au căpătat un roșu în obraji, nu toți, dar cei care au câte un interes, cam da. Cumătru zice, că asta sună a îndreptare spre partidu unic, dar nu-l credem, că mai sunt mulți încontrați, nehotărâți și amețiți care la rigoare pot face un partid reprezentativ. Deci o să videm cine iese.