0:00

Soluții pentru reînvierea stațiunii Durău, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Autoritățile județene caută soluții pentru a reînvia stațiunea Durău, prioritate fiind partea de infrastructură. Dacă de la Piatra Neamț și până la Durău, cu mașina, se face în jur de o oră și jumătate, reabilitarea axialului Izvorul Muntelui – Durău, i-ar duce pe turiști în mijlocul stațiunii în jumătate de oră. Cum promisiunile făcute de toate guvernele de până acum nu s-au concretizat și în finanțare, soluția ar fi accesarea de fonduri europene, de pe agenda 2014-2020 a UE. “Am avut discuții avansate cu președintele Consiliului Județean, Culiță Tărâță. Durău este o stațiune cu un potențial turistic extraordinar, lucru dovedit și cu ocazia zilelor comunei Ceahlău. Dar, accesul se face acum pe serpentine. Vrem să reabilităm drumul axial de 30 de kilometri, însă vorbim de un drum județean. Ca să accesăm fonduri europene avem ca posibilitate o axă marginală din Programul Operațional Regional, unde bătaia este mare și pe bani puțin. Este mai util să reclasificăm drumul, să-l facem național, iar atunci putem să aplicăm pe Axa 2 de la Programul Operațional Sectorial – Transporturi de acum, vedem cum se va numi în etapa următoare. Oricum, altfel este să vii cu 10-15 competitori pe fonduri de sute de milioane de euro, decât să te bați cu câteva mii pe 10-15 milioane de euro”, a explicat deputatul Dorinel Ursărescu. (C.M.)

Articolul precedentSosesc alimentele de la UE
Articolul următorDSP a amendat turismul din Neamț

2 COMENTARII

  1. Ar fi un lucru bun si foarte folositor nu numai pentru turisti , dar si pentru cetatenii comunei Ceahlau si din comunele invecinate care ar avea un drum mult mai scurt de parcurs cind au nevoie sa isi rezolve probleme la Bicaz sau Piatra Neamt.
    Sper sa nu fie doar o promisiune ca si multe altele care nu au fost realizate niciodata…
    Mai bine ar fi ca intii sa se realizeze si apoi sa se comenteze .
    E mai corect sa spunem uite ca am realizat cutare lucru , decit sa se tot promita , ca vom face , ca vom face , …..si de facut nu se mai face nimic !

  2. Cu atitia specialisti din CJN ,nu se poate rezolva cit de cit problema pina la fonduri de afara?Daca se doreste, lansati ideea si garantat se gaseste o solutie.Prin anii 77-79 drumul era pietruit si se circula perfect.Cu 200 mc de balast si doua trei utilaje speciale ,intr-o luna drumul este „tut”.Trebuie insa, sa se vrea ,sa fie alocati si banii necesari si ing.drumar care trebuie.

Comentariile sunt închise.