0:00

Angajaţii Neamţ Turism sfătuiţi să facă memorii la preşedintele CJ
* aceştia nu şi-au mai primit salariile din iunie anul trecut
* vicele Manoliu are între atribuţii coordonarea societăţii

O parte dintre angajații Neamț Turism au venit, din nou, cu jalba în proțap la Consiliul Județean Neamț. Oamenii spun că nu au mai văzut bani din iunie anul trecut și speră într-o redesare financiară a firmei. Ei sperau că vicepreședintele Dan Manoliu, cel care coordonează societatea, îi va putea ajuta, dar acesta i-a sfătuit să facă memorii la președintele CJ.

”Le-am spus care este situația reală a societății și, în același timp, le-am ascultat doleanțele. AGA de acolo ar trebui să se întrunească, iar salariații ar trebui să prezinte situația reală cu care se confruntă. Mai mult, le-am spus să facă un memoriu prședintelui CJ și voi face și eu unul unde voi descrie ce se întâmplă acolo. Oamenii nu și-au luat banii din iunie anul trecut și trebuie găsită o soluție pentru că la Neamț Turism au fost deja două infuzii de capital. Ori ca să tot bagi bani… și bani s-au tot băgat pentru a se da posibilitatea acestei societăți a CJ să se redreseze și să se dezvolte. Au treabă acolo, până își vor reveni. Acolo AGA trebuie să se întrunească, trebuie să se organizeze concurs pentru postul de manager și așa mai departe. Pe de altă parte salariații nu au nicio vină și trebuie să-și primească drepturile ce li se cuvin”, a declarat Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț.

Luni, câțiva membri AGA Neamț Turism, consilieri județeni spuneau că o nouă majorare a capitalului social al societății ar fi ajutat la redresare pentru că s-ar fi făcut ceva investiții pentru ca Neamț Turism să devină funcțională.

”Deocamdată căutăm soluții să vedem ce se poate face pentru reorganizare și pentru relansarea activității. Trebuie să se întrunească AGA și să se numească un nou CA, iar acesta la rândul său să decidă ce se va întâmpla în continuare”, preciza Constantin Iacoban, membru în AGA Neamț Turism.

”Acolo a fost un audit financiar de la Consiliul Județean Neamț, iar în urma acestui audit, dacă se vor impune modificări, acestea se vor face tot cu girul CJ. Deocamdată, suma cerută de colegul nostru domnul Iacoban pentru suplimentarea capitalului de la Neamț Turism a fost respinsă de colegii din Consiliul Județean. Acea sumă ar fi fost necesară achitării datoriilor mai vechi. Vom vedea ce va fi în continuare”, declara Dan Vasiliu, membru AGA Neamț Turism.

Conform ultimului bilanț, întocmit la sfârșitul lunii iunie, Neamț Turism avea venituri de 23.128 de lei și cheltuieli ce însumau 114.336 lei, la o cifră de afaceri de doar 23.126 de lei. Tot datele din bilanțul lunii iunie 2013 arată că datoriile se ridicau atunci la 179.012 lei, iar acum, în urma controlului serviciului audit din cadrul CJ Neamț cifrele ar putea fi modificate dat fiind faptul că din iunie 2013 și până în prezent societatea a mers tot în pierdere.

Irina CĂLIN

Articolul precedent„Cocoșul casei” a băgat în spital 4 copii
Articolul următorEvaluarea Națională Simulată: “Cam multă geometrie”