0:00

Dacă la simularea de la Limba și literatura română, elevii s-au arătat încrezători cu privire la ceea ce au lăsat în urmă pe foile de examen, la Matematică, geometria le-a cam încurcat socotelile. Ieri, elevii au avut la dispoziție 3 subiecte. Pe lângă adunări, fracții și ecuații, elevii au avut de înfruntat cerințe din geometrie, la toate subiectele. Unul din elevii ieșiți ieri, din Școala Gimnazială Nr. 3 a spus că subiectele nu au fost tocmai ușoare.

„Noi am mai făcut exerciții după examenele din anii trecuți, dar erau ceva mai ușoare. Nu știu ce să spun, mi s-a părut că a fost cam multă geometrie. Au fost anumite subpuncte pe care n-am reușit să le rezolv”, a spus Robert.

Cu aceast examen, simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, în județul Neamț, s-a încheiat chiar dacă astăzi a fost programată simularea la Limba Maternă.

„Simularea la Limba maternă nu va fi susținută deoarece nu există candidați. Elevii de clasa a VIII-a vor merge la ore după orarul normal”, a declarat Elena Laiu, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț.

Au dat simularea în condiții deosebite

La simularea de la Matematică, în județul Neamț, potrivit inspectorilor, nu s-au înregistrat incidente. Mai mult, numărul elevilor prezenți față de simularea la Română a crescut.

„Au existat și cazuri mai deosebite. Sunt copiii care nu au putut veni la simularea de la Română din motive întemeiate. Unii din ei au ajuns la Matematică și au cerut comisie specială pentru că aveau mâinile rupte. Un alt copil nu a ajuns la simularea de la Română pentru că a fost la înmormântarea tatălui său, dar a cerut să participe la cea de Matematică”, a spus Camelia Neță, inspector de specialitate din cadrul IȘJ Neamț.

Retrospectivă

Anul trecut, la simularea de la Matematică au participat circa 5.000 de elevi, din care aproape 2.800 nu au luat note peste 5. La Limba și literatura română, 1.500 n-au reușit să depășească pragul notei 5. La Evaluarea Națională din 2013 rezultatele negative au mai fost atenuate. Atunci, după contestații, sub nota 5 au fost în jur de 1.200 de medii. Rezultatele simulării de anul acesta vor fi afişate pe 7 martie, cu precizarea că nu există etapă de contestații. Înscrierea pentru Evaluarea Națională 2014 se va face în perioada 16-18 iunie. (M. TEODOROF)

Articolul precedentSoluţie deşteaptă a la Manoliu!
Articolul următorNaţionala nu mai poate juca la Piatra Neamţ