ghiozdane primarie 2014

15 elevi, care aparțin Școlii Gimnaziale Nr.1 din Piatra Neamț, au primit ghiozdane, rechizite și dulciuri pentru ca începutul noului an școlar să fie unul așa cum ar trebui. Copiii au primit ghiozdanele ca urmare a implicării cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Nr.1, care au răspuns afirmativ, și în acest an, proiectului „Fii voluntar în prima zi de școală!”.

Campania este o continuare a acţiunilor de voluntariat dezvoltate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ şi urmăreşte promovarea voluntariatului în rândul inspectorilor şcolari, reprezentanţilor comunităţii, managerilor şcolari şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ. Directoarea școlii gimnaziale ne-a explicat că la această unitate elevii și părinții formează un grup compact care nu rămâne indiferent la nevoile celor din jurul lor.

„Trebuie să fim solidari cu cei care au nevoie, într-un moment al vieții lor, de un mic sprijin. Cu atât mai mult în acest mediu unde elevii trebuie să aibă accesul la un mediu sănătos și ferit de griji, în care să poată învăța fără să fie condiționați. Conducerea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Piatra Neamţ, împreună cu cadrele didactice, am identificat 15 elevi din unitate, defavorizaţi social, şi le-am oferit ghiozdane complet echipate şi dulciuri prin sprijinul  Compexului Comercial Galleria Mall”, a spus prof. Anișoara Marele, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Piatra Neamț. (M.T.)