pietricica turism

Dispune arestarea preventivă a inculpatului: MIRONESCU IONUŢ-FLORIN, cercetat în dosarul nr. 2528/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de părăsirea locului accidentului. pentru o perioadă de 30 zile începând cu data de 17.06.2017 până la data de 16.07.2017, inclusiv”. Aceasta este decizia Judecătoriei Piatra-Neamţ, luată în camera de consiliu, în după-amiaza de 17 iunie.

Ionuţ Mironescu, în vârstă de 26 de ani, din Dobreni, a făcut-o pe şmecherul, cu o seară înainte, în trafic, până ce a comis un accident. Iniţial, mai mulţi şoferi au sunat la 112 şi au spus că un tânăr, aflat la volanul unui autoturism BMW, are un comportament indisciplinat în trafic, în sensul schimbării repetate a benzilor de mers, în viteză şi cu turaţia motorului menţinută la un nivel maxim.

În baza sesizării, un echipaj de poliţie a identificat în trafic autoturismul, acesta fiind oprit la culoarea roşie a semaforului electric din intersecţia bulevardul Traian- strada Privighetorii”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Deși i-a fost solicitat conducătorului auto, prin staţia de amplificare a mașinii de poliție să oprească pe partea dreaptă, acesta a demarat autoturismul, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind folosite semnalele acustice și sonore ale autospecialei de poliție. În intersecţia b-dlui Decebal cu strada Piaţa 22 Decembrie, conducătorul autoturismului a pătruns pe contrasens pentru a depăşi autovehiculele, care erau oprite la culoare roșie a semaforului electric, iar la revenirea pe sensului său de mers a surprins şi accidentat o tânără care se afla în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. După impact, conducătorul auto nu s-a oprit, ci și-a continuat deplasarea către Bicaz, echipajul de poliţie oprind la faţa locului, pentru a acorda primul ajutor victimei”.

Pentru prinderea şoferului fugar a fost alarmat întreg efectivul Biroului Rutier Piatra Neamţ. După două ore de căutări, tânărul a fost prins, iar autoturismul a fost găsit ascuns pe un drum forestier, la aproximativ 2 km de capătul străzii Peste Punte.

„Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a consumului de substanţe psihoactive”, a mai precizat inspectorul Elena Bulgărea. „Polițiștii au dispus măsura reținerii tânărului pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului”.

Din fericire, tânăra lovită de autoturism nu a suferit leziuni care să-i pună viaţa în pericol.

C.M.