reclama autocenter

Transportatorii din Neamț vor fi verificați, începând de săptămâna viitoare, de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Neamț. Aceștia vor urmări dacă transportul de persoane funcționează potrivit cerințelor legislației rutiere în vigoare.

„Ne vom axa pe respectarea normelor rutiere, vom verifica starea tehnică a vehiculelor destinate transportului de persoane, dotările tehnice, respectarea orarului”, a declarat Cezar Asandei, șeful Serviciului Rutier Neamț.

În România, ca şi în alte ţări din UE, se organizează concomitent acţiuni rutiere în cadrul TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa). Programul, care a fost deja stabilit, cuprinde, anul acesta, 9 acţiuni ce au ca scop reducerea accidentelor rutiere. Astfel, sunt vizate: transportul de mărfuri (Truck) și transportul de persoane (Bus), verificările în trafic se vor realiza în lunile februarie, iulie şi octombrie, consumul de alcool şi droguri (Alcohol/Drugs) în iunie şi decembrie, viteza (Speed) în aprilie şi august, iar centura de siguranţă (Seatbelt) în martie şi septembrie. „Anual se concepe un plan de acţiuni. Acţiunile se organizează concomitent în mai multe ţări europene, printre care şi România. Din Neamț se transmit rezultatele la nivel central, iar de aici la nivel european pentru analiză”, a adăugat Cezar Asandei. (M.T.)

Articolul precedentDSVSA s-a trezit! Răspunde la solicitările de presă!
Articolul următorLeonard Vacaru, în locul lui Ilie Boloca la “Danubiana”