0:00

Leonard Vacaru, în locul lui Ilie Boloca la “Danubiana”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* fostul şef al PSD Roman a lăsat politica pentru profesorat

Plecat vineri din funcția de președinte al PSD Roman, Leonard Vacaru a fost numit marți, 4 februarie, în funcția de director al Colegiului Tehnic “Danubiana”, funcție deținută până acum de un alt membru PSD – Ilie Boloca. Directorul Leonard Vacaru spune că a intrat deja în pâine și vrea să revitalizeze Colegiul, atrăgând cât mai mulți elevi și, în același timp, realizând proiecte prin care aceștia să primească ajutor.

“Am deja în plan să realizez mai multe proiecte, pentru a-i ajuta pe elevii rromi sau pe cei cu nevoi speciale. De asemenea, avem în vedere încurajarea elevilor cu performanțe școlare. Încercăm să obținem pentru asta fonduri europene, am găsit oportunități și pe accesare de fonduri din Norvegia și, dacă va fi cazul, vom apela și la ajutorul administrației locale. M-am întors ca director la Danubiana după o pauză de opt ani. Când am plecat, Colegiul avea 2.014 elevi, iar acum au rămas doar 1.170 elevi, la care se adaugă alți 300 preluați de la Școala 2. Vreau să atrag cât mai mulți elevi, avem bază pentru practică, iar elevii care se țin de școală primesc o bursă de 200 de lei lunar. Sper să duc la bun final ce mi-am propus”, a declarat profesorul Leonard Vacaru.

Venirea acestuia la șefia Colegiului a însemnat plecarea din funcția de director al lui Ilie Boloca. Directorul Leonard Vacaru spune că elevii nu au avut de suferit, ambii fiind profesori de educație fizică și sport, ceea ce înseamnă că doar s-a făcut o rocadă.

Ilie Boloca nu vede nici el vreo problemă: “Rămân profesor, nu este nicio problemă. Este adevărat că mi s-a propus să fiu director adjunct la Liceul cu Program Sportiv, dar am refuzat. Nu caut să-mi găsesc vreo funcție de conducere. Rămân profesor la Danubiana”.

Prin plecarea lui Leonard Vacaru din funcția de președinte al PSD Roman, locul a rămas vacant. Asta până când se va organiza Biroul Județean.

“La prima ședință a Biroului vom stabili cine va prelua șefia. Nu știu când va fi ședința, eu sunt inclusiv joi în Bucrești, dar vom anunța data și rezultatul votului. Până la numirea unui nou președinte, PSD Roman este condus de Biroul Local”, a declarat Ionel Arsene, președinte PSD Neamț. Pe site-ul PSD Roman, numele lui Leonard Vacaru figurează în continuare ca președinte, deși pagina este actualizată la zi cu ultimele informații legate de activitatea senatorului Ioan Chelaru, cel al cărui nume este vehiculat pentru a prelua interimatul organizației.

Claudia MATEI

Articolul precedentȘoferii, „chestionați” în trafic
Articolul următorPrimăria şi teama de inundaţii