Un bărbat de 53 de ani, din Pipirig, a fost ridicat de polițiști, în ziua de 18 aprilie, escortat și încarcerat în Penitenciarul Bacău.

„Acesta poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 14 luni şi 20 zile de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În fapt, în cursul anului 2016, bărbatul a fost depistat de poliţiști în timp ce conducea pe drumurile publice o autoutilitara care nu era înmatriculată şi fără a deţine un permis de conducere valabil”, a precizat agentul Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț.

Faptul că judecătorii pronunță, de regulă, pedepse cu executare în cazul infracțiunilor rutiere, mai cu seamă dacă este vorba și despre conducere sub influența alcoolului pe lângă alte abateri, nu pare, însă, să-i sperie pe șoferi. Doar în ziua de 18 aprilie, polițiștii au întocmit 3 dosare penale pentru infracțiuni rutiere. Doi dintre cei anchetați (un bărbat de 46 de ani și unul de 39 de ani, ambii din Piatra-Neamț) au fost prinși la volan în timp ce aveau o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Al treilea, un bărbat de 32 de ani, din Botoșani, a fost găsit în trafic la Grințieș, în timp ce conducea o autoutilitara pe DN 15, deși avea permisul suspendat. (C.M.)

Articolul precedentCăruţaşii din Târgu-Neamţ şi Vânători-Neamţ în vizorul Poliţiei
Articolul următorSimpozioane pentru sănătatea copiilor și a părinților din Dumbrava Roșie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.