0:00

Simpozioane pentru sănătatea copiilor și a părinților din Dumbrava Roșie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn proiect inediat al Școlii  Gimnaziale Nr. 1, din comuna Dumbrava Roșie,  intitulat ”Un copil educat-un mediu curat!”, se desfășoară pe mai multe paliere, luna aprilie fiind dedicată primirii de lucrări de la alte școli, dar și unor seminarii interesante și utile.

În ziua de 20 aprilie se va desfășura primul seminar, la Căminul Cultural din Dumbrava Roșie, ”Pași simpli pentru o alimentație sănătoasă”, seminar ținut de asistent universitar dr. Elena-Dana Grigorescu, de la Facultatea de Medicină din Iași. Seminarul acesta va fi, în primul rând pentru adulți, prioritar pentru părinții elevilor școlilor din comuna Dumbrava Roșie, dar și pentru elevi, bineînțeles!

Pe 3 mai va avea loc un simpozion susținut de profesori de geografie (prof. Archip Ana-Maria, prof. Ouatu Ana-Maria – Școala Filipești, județ Bacău – schimb de experiență cu elevii acestei școli privind protejarea mediului, reciclarea, selectarea deșeurilor) și despre igiena pielii – cosmetică (dna profesor Saulea Camelia); pe 4 mai urmează a se desfășura un simpozion condus de medici din comună (medic de familie Marc Ramona și medic stomatolog Aconstantinesei Ioana), de profesorii de biologie (dir. prof. Țuvichi Marius, prof. dr. Marc Romeo, prof. Palatul Copiilor Daniela Drăghiceanu).

La începutul lunii mai va avea loc jurizarea lucrărilor primite la Școala Dumbrava Roșie, urmând ca, pe data de 4 iunie, să aibă loc un festival pentru premierea concurenților.  Corul și orchestra de mandoline a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Dumbrava Roșie, sub îndrumarea prof. Lucreția Stroici și cu acompanierea inegalabilă a pianistului și compozitorului, profesor la Liceul de Arte ”Victor Brauner”- Adrian Stroici, vor susține un concert deosebit cu cântece pe această temă. De asemenea, invitații speciali (personalități ale comunei, inspectoratului, județului, asociații, ONG-uri (Aquila), oameni care vor avea un cuvânt de spus în legătură cu evoluția Planetei, cu sănătatea oamenilor din comună, cu viitorul copiilor, cu sănătatea emoțională (CJRAE), personalități care s-au implicat în acest proiect direct sau indirect) vor îmbogăți evenimentul prin prezența dumnealor. La acest eveniment, toți participanții la seminarii, care doresc, vor avea parte de teste de sănătate gratuite oferite de cadre medicale voluntare de la Centrul de sănătate Podiș, alături de doamna dr Marc Ramona.

Ca o dovadă vie că seminariile și concursul au avut rost, a doua zi, pe 5 iunie, de ziua Mediului, elevii din Dumbrava Roșie, însoțiți și sprijiniți de primăria comunei, de Pro Salubritate Dumbrava Roșie și de Poliția Locală vor ecologiza anumite locuri publice din comună. (ZCH NEWS)

Articolul precedentȘoferi penali: unul după gratii, 3 în anchetă
Articolul următorExplozie de butelie la Făurei, incendiu hală gater la Borca
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.