pietricica turism

Doi bărbaţi din Neamţ au fost condamnaţi astăzi, 16 ianuarie, pentru dare de mită după ce-au încercat să scape de „necazuri” îndemând doi poliţişti rutieri să primească bani. Dosarele s-au judecat separat, dar este vorba despre aceiaşi poliţişti, care au refuzat banii şi şi-au anunţat superiorii.

Constantin Popa, în vârstă de 27 de ani, din Vânători, a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani. El a fost judecat pentru că a oferit 100 de lei unei echipe formate din 2 agenţi de la Formaţiunea de poliţie rutieră Târgu Neamţ. Fusese oprit pentru că circula cu viteză peste limita legală.

Situaţia celui de-al doilea şofer este un pic mai complicată. Pavel Ionuţ Tricolici a condus în timp ce se afla sub influenţa alcoolului şi a provocat un accident rutier. În cercând să scape de dosarul penal întocmit pentru vătămare coporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului, el le-a oferit agenţilor 5.000 de lei. A fost condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni. În cazul în care în termenul de supraveghere cei doi mai comit vreo infracţiune pierd beneficiul suspendării şi execută, după gratii, pedepsele la care au fost condamnaţi.

C.M.