Un bărbat de 51 de ani, din Roman, a fost reţinut de poliţişti, după ce-a fost implicat într-o tamponare, în ziua de 10 noiembrie, şi a făcut scandal. El mirosea a băutură, dar a refuzat să sufle în etilotest şi să meargă la spital, pentru a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Alţi 3 şoferi, care au acceptat să fie testaţi şi s-a dovedit că aveau o concentraţie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, din localitatea Ștefan cel Mare, care conducea un autoturism în Piatra-Neamţ şi avea o concentraţie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, despre un alt bărbat de 33 de ani, din localitatea Ion Creangă, care conducea un autoturism pe strada Bisericii, şi avea o concentraţie de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi despre o tânără de 20 de ani. Fata, care este din Săvineşti, conducea un autoturism în Tupilaţi, după mieyul nopţii de 10 spre 11 noiembrie, şi avea o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că o altă tânără de 27 de ani, din Iași, pasageră în același autoturism, i l-ar fi încredințat pentru a-l conduce, deși cunoștea faptul că aceasta se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a preciyat agentul Georgiana Moşu, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ. “Cele două sunt cercetate de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se afla sub influența alcoolului”.

C.M.

Articolul precedentMascat şi înarmat cu un cuţit a ameninţat lumea pe stradă, poliţia l-a reţinut după ce-a făcut uz de armă
Articolul următorStrăinii se pot angaja mai ușor în România
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.