Şofer cu „alte preocupări”, accident grav la Horia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNeatenţia, aglomeraţia şi „alte preocupări” la volan au fost cauzele producerii a 5 accidente rutiere, în ziua de 22 decembrie, în judeţul Neamţ.

Primul a fost la ora 15,30 pe calea de acces din spatele blocului 1 de pe strada Ecaterina Teodoriu din Roman, iar victimă a fost o femeie de 56 de ani, care a fost lovită de un autoturism ce rula în marşarier. La volan era  un tânăr de 21 de ani, care nu s-a asigurat.

Un alt accident, produs de fondul neatenției în conducere la efectuarea manevrei de mers înapoi, a avut loc în localitatea Zănești, unde a fost rănit un pieton de 59 de ani.

În jurul orei 18.30, un alt pieton a fost accidentat, în localitatea Costișa, de un autoturism condus de către un bărbat de 59 de ani, din Buhuși. Pietonul, un bărbat de 79 de ani, din Costișa, aflat sub influența alcoolului, s-a angajat în traversarea străzii, fără să se asigure, moment în care a fost acroșat de autoturism. Bătrânul a fost dus la spital şi diagnosticat cu politraumatism.

Un alt bărbat, de 58 de ani, din Taşca, şi el băut, a ajuns la spital, după ce-a fost surprins și accidentat de un autoturism condus, pe DN 12C, de către o femeie de 43 ani.

Cel mai grav accident s-a petrecut la Horia, din cauza unui şofer care avea „alte preocupări” la volan. Ce anume făcea bărbatul, care are 55 de ani şi este din Roman, o să rezulte din anchetă. Cert este că maşina lui a pătruns pe sensul opus de mers, a intrat în coliziune cu autoturism parcat, după care a acroșat un biciclist.

„Din impact autoturismul s-a răsturnat, avariind gardul unui imobil din zonă”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Biciclistul a suferit policontuzii şi fractură deschisă la coapsa stângă, iar şoferul traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial şi contuzie toracică. În cauză a fost întocmit un dosar penal de vătămare corporală din culpă. (C.M.)

Articolul precedentDoi tâlhari au intrat în casa unor bătrâni şi le-au luat banii
Articolul următorÎntrebare pentru părinţi: copilul tău este în siguranță la colindat?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.