0:00

NEAMŢ: Porţi deschise pentru copii la… penitenciar!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiElevii din Neamț sunt invitați să viziteze penitenciarele și tribunalele din România, în perioada 6-10 aprilie (săptămâna „Școala Altfel”).

În esență, acțiunea, așa cum susțin inițiatorii, este o oportunitate de promovare a cunoașterii și respectării cadrului legislativ.

Am putea spune chiar că este mai mult de atât dacă luăm în considerare faptul că, lunar, la nivelul județului Neamț, pe lângă actele de agresiune verbală și fizică există și cazuri care intră sub incidența legii din cauza furturilor, vagabondajului și a altor acte de violență comise de cei care ar trebui să frecventeze școala doar în scopuri educative.

Spre exemplu, numai în luna februarie, în Neamț, au fost înregistrate 4 cazuri care sunt cercetate de polițiști. Ceea ce este bizar, îl reprezintă protocolul care a fost/va fi încheiat, așa cum reiese din adresa pe care Tribunalul Neamț a transmis-o Inspectoratului Școlar Județean Neamț, „la data de 27 mai 2015” (?).

„La nivel local, la data de 27 mai 2015 a fost încheiat Protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar, între Tribunalul Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Neamț”.

Profesorii au la dispoziție nu mai puțin de 36 de penitenciare unde elevii sunt așteptați cu porțile deschise. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNEAMŢ: Nicio schimbare, tot medicii de familie vor vaccina copiii!
Articolul următorZIUA SMURD: foarfeca prefectului n-a vrut să taie panglica! GALERIE FOTO
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.