0:00

ACTUALIZARE! ŞOC! Copii intoxicaţi într-o tabără din Neamţ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZece copii au ajuns, sâmbătă noapte, la Spitalul Orășenesc din Bicaz, cu toate simptomele unei intoxicații alimentare – grețuri, vărsături și deshidratare. Copiii erau cazați la pensiunea Adora din Bicaz, într-o tabără de limbă engleză, și au ajuns în spital chiar pe 8 august, în ultima zi de tabără. Duminică dimineață, cadrele medicale din Bicaz au anunțat Direcția de Sănătate Publică Neamț despre incident, tocmai pentru că 10 însemna un număr cam mare și erau suspiciuni că în tabăra cu pricina ar putea fi un focar. Tulburările digestive i-au ținut pe copii în spital inclusiv până astăzi, luni, 10 august, când și ultimul dintre ei a primit permisiunea medicilor de a pleca acasă.

Din punctul de vedere al specialiștilor în Sănătate Publică, exprimat elocvent într-un comunicat de presă, „duminică, la ora 9.30, specialiști din DSP Neamț s-au prezentat la Tabăra din Bicaz și Spitalul Orășenesc Bicaz, pentru efectuarea anchetei epidemiologice cu privire la condițiile de apariție a acestui eveniment”. ”Măsurile luate de către specialiștii DSP Neamț au constat în izolarea şi tratamentul bolnavilor, anchetă epidemiologică și s-au recoltat probe alimentare din meniurile servite în data de 7 şi 8 august. De asemenea, s-a recoltat o coprocultură, iar astăzi, 10 august, s-au luat probe de sanitație din unitate”, susțin cei de la DSP Neamț, în același comunicat.

Diagnosticul oficial pentru cele 10 cazuri este de gastroenterită acută.

Potrivit informațiilor furnizate de către DSP Neamț, ceilalți 110 copii din tabără, precum și personalul însoțitor și de îngrijire nu au prezentat semne de boală. Ancheta, fie ea și epidemiologică, este în desfășurare, desigur. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentMuzeu scos din greşeală de pe lista monumentelor istorice! Vezi unde s-a întâmplat „minunea”!
Articolul următorŞi-au făcut curaj cu una mică şi au urcat la volan! Acum au rămas fără permis!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.