Sistemul informatic performant, care permite eliberarea certificatului de cazier judiciar pe loc, indiferent de locul naşterii, s-a blocat, iar lucrătorii de la serviciile judeţene nu au altă variantă decât să lucreze ca înainte, făcând verificări la unitatea de poliţie din localitatea în care s-a născut solicitantul.

“Sistemul are o problemă la Bucureşti, în sensul că a fost instalat în noiembrie anul trecut şi i se mai aduc îmbunătăţiri în timp”, ne-a declarat comisarul şef Radu Berejan, şeful Serviciului cazier judiciar din cadrul Poliţiei Neamţ. “E adevărat că s-a întâmplat într-o perioadă cam aglomerată pentru că angajaţii din sistemul sanitar îşi fac dosarele de liberă practică acum şi avem între 100 şi 150 de cereri pe zi, dar sperăm să nu dureze mult. S-ar putea şi mâine să se rezolve şi atunci vom anunţa cetăţenii ca să ştie că nu mai au de aşteptat”.

Cererile pentru eliberearea certificatelor de cazier judiciar se pot depune la ghişeele din Piatra Neamţ şi – mai nou – din Târgu Neamţ, iar documentele sunt eliberate în maximum 3 zile, în perioada în care sistemul informatic nu funcţionează. (C. MIRCEA)

1 COMENTARIU

  1. De ce a trebuit să fie inlocuit, in noiembrie, vechiul sistem informatic(creat de MAI – CNABDEP), care a funcționat opt ani fără sincope, cu unul care crează probleme ? Trebuia oare cineva, o firmă să incaseze niște bani ?

Comments are closed.