Eu n-am auzit nimic. Asta a fost alarmare pe «silent» sau pe vibrații?

Cam aceasta e reacția generală a celor care se așteptau astăzi să audă urlând sirenele de alarmare, așa cum a anunțat Primăria Piatra Neamț încă de ieri, 11 octombrie.

Sirenele au sunat în șoaptă la Piatra Neamț!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn esență, era vorba despre o probă făcută la sistemul de alarmare publică, în virtutea Zilei Dezastrelor, pe care o ”sărbătoresc” cei de la ISU Neamț mâine, 13 octombrie.

Cu amenințarea mai reală a codului portocaliu de inundații și cu anunțul de ieri al primăriei, toată lumea s-a gândit că urletul sirenelor ar putea induce o minimă panică, măcar în rândul celor care n-au apucat să afle că e doar un exercițiu. Însă…

Ora 14 a venit, ora 14 a trecut și alarma… sufletul! Cel puțin nu la nivelul solului și cale de încă vreo trei etaje în sus. Să fi dat codul de vânt în sistemul de alarmare? Să fi căzut găleata precipitațiilor peste firele de legătură?Da’ de unde! Explicația este mult mai simplă și ne-a fost oferită de oficialii primăriei: ”Testul se face doar pentru o fracțiune de secundă și alarma poate fi auzită doar de cei care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor pe care sunt montate sirenele, de aceea nu ați auzit”, a explicat Daniel Apetrei, șef Birou Managementul Situațiilor de Urgență din cadrul Primăriei Piatra Neamț.

Andreea AMARIEI

 

Articolul precedentProblemele romilor din Văleni II și circuitul informațiilor către autorități
Articolul următorLIGA A IV-A: Pumni în cap şi peste faţă la derby-ul Borca – Poiana Teiului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.