pietricica turism

roman cl nou

* rapoartele consilierilor PDL par copiate la indigo

Discuțiile din ultima perioadă pe tema activității consilierilor locali sau județeni i-a adus în pragul sindromului „copy-paste” pe aleșii locali romașcani. Pe site-ul Primăriei Roman au fost afișate toate rapoartele consilierilor aleși pe listele APEL – din partea PDL, acestea semănând leit între ele, cu mici diferențe, adică la nume, numărul de prezențe, din ce comisie fac parte și… semnătură. Data este aceeași, 11 februarie, semn că la PDL s-a muncit marți, pentru ca miercuri toată lumea să iasă la raport în fața alegătorilor. Același raport.

Leonard Achiriloaiei spune că, anul trecut, a lipsit la doar două ședințe, motivat, din totalul de 18 ședințe. Colegul său, Bogdan Costinel a fost prezent la toate ședințele. Consilierii Mihai Armanu și Maricel Benchea spun că ”am fost present” (Word-ul, bată-l vina!) la toate ședințele, semn că mici modificări, chiar involuntare, în rapoarte s-au mai făcut. Mai departe, următorul raport, modificat, dar nu în esență, pe același model cu al colegilor, aparține lui Petrică Căpraru. Acesta spune că a “înregistrat 3 absențe de la ședințe, “aceastea fiind justificate”. Aceeași eroare se întâlnește și în raportul consilierului Dumitru Ouatu – dar când spune că “aceastea sunt justificate” se referă la doar două absențe, dar și la Daniel Petrea – cu opt absențe.

Rapoartele, ce pot fi consultate pe www.primariaroman.ro, conțin multe elemente de copy-paste. Vă oferim doar câteva pasaje care, la toți cei 10 consilieri, sunt identice. Oricum, în niciun raport nu se prezintă fapte concrete, ci cuvinte frumoase, dar de lemn.

„În decursul anului 2013 am susținut și promovat proiectele care contribuie la dezvoltarea orașului și care vizează interesul cetățenilor. (…) Împreună cu ceilalți colegi din Consiliul Local am participat la toate ședințele de dezbatere pe diferite proiecte de importanță majoră pentru municipiu. (…) Am fost prezent la programul de audiențe stabilit și ori de câte ori situația s-a impus prezența mea; am răspuns și am ajutat la problemele sesizate de către cetățenii municipiului Roman. Problemele sesizate care nu erau de competența mea le-am direcționat departamentelor specializate din cadrul Primăriei, care au soluționat problema în cel mai scurt timp”.

Cum în Primăria Roman se soluționează toate problemele și în cel mai scurt timp, cum spun consilierii, aceștia din urmă câștigă lunar 10% din indemnizația primarului, adică aproape 3,5 milioane de lei vechi.

De precizat este că aleșii PDL au fost “mai prompți” cu rapoartele decât cu declarațiile. În 2013, pentru anul 2012, declarații de avere și interese au depus doar 6 consilieri din cei 10 aleși, lipsind Bogdan Andrieș, Mihai Armanu, Dumitru Ouatu și Daniel Petrea. Pe lângă aceștia, din grupul PDL din CL Roman mai fac parte Leonard Achiriloaei, Maricel Benchea, Petrică Căpraru, Petru Farcași, Andrei Fron și Mihaela Tanovici.

Claudia MATEI