Angajaţii combinatului Ga Pro Co Chemicals din Săvineşti susţin că iau în calcul întreruperea lucrului în zilele ce urmează, dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu administratorul societăţii. Principala nemulţumire ar fi plata salariilor:

“Există un protocol încheiat de noi, salariații, cu administratorul unic al platformei, Mihai Călinescu. Acest protocol expiră astăzi la ora 12. Astăzi urmează să ne întâlnim cu dânsul, să-i expunem doleanțele și să vedem în ce măsură acestea se pot și rezolva. Trebuie să recunosc că problemele cele mai mari sunt referitoare la întârzierile de plată ale salariilor. Nu vă pot spune mai multe pentru că noi încă mai sperăm să se detensioneze situația. După ce vom fi purtat această discuție cu dânsul vom decide și dacă este nevoie sau nu de întreruperea lucrului”, ne-a declarat Anton Dumitru, liderul sindical al angajaților Ga Pro Co Chemicals.

De aceste măsuri ar urma să fie afectați 680 de muncitori care lucrează pe platforma de la Săvinești. Angajații și-au mai exprimat nemulțumirile prin întreruperea lucrului și în vara lui 2013, când sute de oameni au blocat poarta combinatului și au refuzat să intre în fabrică, reclamând că de 4 luni nu și-au mai primit lefurile. (I.H.S.)

Articolul precedentCăzut din copac trimis la Iaşi
Articolul următorRomașcanul Liviu Brătescu se vrea șef la PNL Iaşi