excelentaReprezentanții sindicatelor din învățământ i-au adresat joi, 19 noiembrie, o scrisoare comună președintelui Klaus Iohannis prin care solicită o întâlnire, pentru a discuta prioritățile sistemului educațional.

Sindicaliștii, așa cum apare în scrisoare, au făcut o listă în care apar nu mai puțin de 8 „revendicări”. În majoritate cerințe ce au fost formulate la mai toate protestele din învățământ. Sub semnătura a trei federații ale sindicatelor din învățământ se reamintește despre: necesitatea alocării a 6% din P.I.B. pentru învățământ și acordarea a minim 1% din P.I.B. pentru finanțarea cercetării și inovării; reformarea programelor școlare, „în sensul de a se pune accent pe partea aplicativă; o salarizare motivantă; depolitizarea funcțiilor de conducere, îndrumare și control; asigurarea stabilității legislative pentru o nouă lege a educației; calcularea corectă a standardului de cost/student și finanțarea instituțiilor de învățământ superior de stat, pe cicluri de studii”.

Într-un fel sau altul, președintele României a răspuns vineri, 20 noiembrie, solicitării sindicaliștilor, printr-un discurs pe care l-a ținut la Cotroceni, declarând că ceea ce nu-și dorește este o reformă formală și ceea ce își dorește este o dezbatere publică largă, de lungă durată, urmată de schimbări profunde, care pot fi motivate și care dau rezultate. (M. TEODOROF)

Articolul precedentPompierii lucrează peste program ca să autorizeze Teatrul Tineretului
Articolul următorEducaţie rutieră – proiectul „Eu şi strada”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.