0:00

Pompierii lucrează peste program ca să autorizeze Teatrul Tineretului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPreședintele Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban, le-a făcut rost de ore suplimentare pompierilor, care trebuie să acorde autorizația PSI și, în felul acesta, să se redeschidă Teatrul Tineretului.

Dornic să deschidă din nou TT-ul, la sfârșitul acestei săptămâni, așa cum a promis vinerea trecută, când instituția a fost închisă de directorul Timuș, Constantin Iacoban a dat zor lucrătorilor și: ”de luni dimineaţă şi până vineri după-amiază, la instituţia de cultură a fost forfotă mare, preşedintele Constantin Iacoban cerând ca, la faţa locului, să se prezinte proiectantul lucrărilor prin intermediul căruia a fost modernizat Teatrul Tineretului, reprezentaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Neamţ şi, împreună, au pus în practică soluţiile necesare pentru obţinerea autorizaţiei PSI”, se menționează într-un comunicat al CJ Neamț.

Astăzi, vineri, 20 noiembrie, după-amiază, muncitorii erau la faza îndepărtat surplusul de spumă și măturat – ”finisajele aferente schimbării a 12 uşi” -, urmând ca, pe seară, ”să aibă loc ultimul control al celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi să se poată emite autorizaţia PSI”.

A fost o săptămână foarte grea, în care a trebuit să găsim soluţii pentru redeschiderea Teatrului Tineretului, dar, datorită implicării tuturor factorilor responsabili, am reuşit să rezolvăm o problemă serioasă, care afecta iubitorii de teatru. A fost necesar să fie montate 12 uşi antifoc şi să fie obţinut un aviz de la Compania Judeţeană Apa Serv, pentru a se realiza un racord la reţeaua de distribuţie a apei. Important e că s-a reuşit rezolvarea tuturor problemelor cu care cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu erau de acord şi că Teatrul Tineretului va avea autorizaţie de protecţie împotriva incendiilor, astfel că se redeschide pentru public”, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele CJ Neamţ, citat în același comunicat.

În continuare, informarea venită din partea CJ reamintește că ”Închiderea Teatrului Tineretului a fost decisă de către directorul acestei instituţii, care a ales o astfel de variantă pentru ca instituţia să nu fie amendată de către ISU. Cum şansele obţinerii autorizaţiei după toate măsurile puse în practică în această săptămână sunt maxime, este posibil ca duminică, 22 noiembrie, Florin Piersic jr. să joace pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, aşa cum fusese stabilit anterior închiderii acestei instituţii. Depinde doar de cum se va mobiliza echipa care îi manageriază proiectul teatral”.

Cum s-ar zice, domnu’ Timuș, ai legătura! (D.O.)

Articolul precedentCJ Neamț amenință Primăriile Târgu Neamț și Roman cu amenzi europene
Articolul următorSindicatele din învățământ, cu jalba la Excelența Sa
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.