Înainte de parlamentare, mulți greviști se-arată.

Sindicatele din Învățământ au hotărât declanșarea acțiunilor de protest la nivel național, în luna octombrie, dacă, până la sfârșitul lui septembrie, Ministerul Muncii nu va începe discuțiile cu toți bugetarii pe tema legii salarizării unitare.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a trimis ieri, 20 septembrie, o adresă primului ministru Dacian Cioloș, un soi de ”reminder” că, la începutul lunii iunie, acesta declara că se vor aduna toate datele necesare și se va elabora acest proiect”, de lege privind salarizarea unitară. Și tot spre aducere-aminte, tot din iunie, sindicaliștii pomenesc despre întâlnirea de la Guvern, din 27 iunie, cu Vasile Dîncu, vicepremier, care s-a angajat, atunci, că ”în perioada imediat următoare, vor începe discuțiile privind o nouă lege de salarizare a bugetarilor, care să fie înaintată Parlamentului, spre dezbatere și aprobare, în această toamnă”.

Acum, că a venit toamna și, mai ales, se apropie iarna alegerilor parlamentare, sindicaliștii din Învățământ fac cam ce au făcut cu două-trei luni înainte de fiecare rundă de alegeri importante: pac la Războiu’ cu greva în Educație! Și nu sunt singuri; se cuvine reamintit că primii în acest sezon grevist 2016 au fost cei din Sănătate, care au început de vreo două săptămâni să arate bățul protestelor prin gardul Guvernului și deja sunt cu calendarul stabilit și adună semnături. Mai punem la socoteală protestele anunțate de magistrați și numai bine poate începe campania electorală!

Adresa FSLI, semnată de președintele Simion Hăncescu o puteți studia în cele ce urmează (M.T.)

adresa-fsli

Articolul precedentNOAPTEA CERCETĂTORILOR, pe 30 septembrie, la Piatra Neamţ
Articolul următorPatriarhul Antiohiei, în vizită la mănăstirile din Suceava și Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.