0:00

Patriarhul Antiohiei, în vizită la mănăstirile din Suceava și Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPreafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, va fi prezent, în perioada 23 septembrie – 1 octombrie, în Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Acesta va participa la evenimentele dedicate împlinirii a 300 ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul și la cele prilejuite de împlinirea a 550 ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna, județul Suceava. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Iașilor, ierarhul va fi prezent, vineri, 23 septembrie, la o slujbă de Te Deum în Catedrala Mitropolitană din Iași, urmând să meargă în pelerinaj la câteva mănăstiri din Iași și Botoșani – Galata, Cetățuia, Popăuți). Sâmbătă, 24 septembrie, delegația Patriarhiei Antiohiei și a Întregului Orient va continua pelerinajul în Suceava, unde va vizita Mănăstirile Sucevița, Moldovița și Voroneț. Vizita PF Ioan al X-lea se va încheia duminică, 25 septembrie, după ce va participa la Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Putna. Ulterior, delegația oficială va pleca spre București.
* Patriarhia Antiohiei, zdruncinată de prigoane
Patriarhia Antiohiei cuprinde creștinii din Siria, Liban, Irak, Kuweit, Iran, Peninsula Arabică, o parte din Turcia și are eparhii misionare în Americi, în Europa Occidentală, Australia, Noua Zeelandă, Oceania. În ultimii ani, se mai arată în comunicat, Biserica din Siria trece printr-o grea încercare. Zeci de mii de creștini au fost crucificați, decapitați, supuși la convertire forțată sau obligați să-și părăsescă casele și să ia drumul exilului, iar multe biserici și mănăstiri au fost dărâmate.

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea se va afla pentru a doua oară în România, prima vizită frățească, în calitate de Patriarh al Antiohiei și al Întregului Orient, în Patriarhia Română având loc în iarna lui 2014. (M.T.)

Articolul precedentSindicaliștii din Învățământ amenință cu greva
Articolul următorNoutăţi în Consiliul Local Târgu Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.