0:00

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor susține simulările examenelor naționale în ultima parte a lunii martie. Ordinul Ministerului Educației ce a fost aprobat ieri ar urma să apară astăzi, 26 ianuarie, în Monitorul Oficial și include și anexa cu conținuturile din programe. În principiu, elevii vor avea la simulare aceeași materie ca și cei de anul trecut, când au fost eliminate câteva noțiuni la limba română și la matematică.

Simularea evaluării naționale va avea loc în perioada 20 martie – 21 martie și notele vor fi aflate de elevi până în 29 martie, iar simularea bacalaureatului va fi în perioada 27-29 martie și notele vor fi aflate până în 6 aprilie (foto Ministerul Educației).

Simulări și conținuturi pentru examenele naționale din 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, precizează Ministerul Educației.

Simulări și conținuturi pentru examenele naționale din 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ca de obicei, notele obținute de elevi la simulări ar urma să fie analizate în școl, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, în consiliul profesoral, pentru „adoptarea unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

C.I.

Articolul precedentNemțean executat silit pentru o amendă de 80 euro primită în Germania
Articolul următorVIDEO. Vânători-Neamț: Șofer căutat de poliție