pietricica turism

Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor, este elev în clasa a XII-a și declară pentru că, la simularea examenului de bacalaureat, care va începe luni, 18 martie, nu va da foaia goală: „Personal, alături de colegii din CNE, voi scrie ce mă nemulțumește la sistem, la modul de predare și la orice alte aspecte educaționale care îmi vin în minte”.
Protestul inițiat acum o săptămână de CNE continuă și la simularea de bacalaureat. Sub titulatura „Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naționale”, invitația adresată liceenilor este acum, mult mai nuanțată și le dă posibilitatea celor care doresc să se exprime, prin boicot, să o facă: „Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naționale!” reprezintă metoda prin care ne exprimăm nemulțumirile și luptăm cu vehemență pentru împlinirea unui ideal comun: un sistem de învățământ care să demonstreze cu adevărat că educația este prioritate națională.
Dacă și tu consideri că trebuie să fim implicați direct, prin consultare constantă, în procesele decizionale care ne privesc, dacă și tu te identifici cu scopul și obiectivele campaniei noastre, te invităm să dai foaia goală sau să o transformi într-un manifest al educației, așezându-ți pe foaie gândurile cu privire la sistem.
Dacă însă nu te identifici cu această formă de protest, ești liber să faci ceea ce simți, căci tu, elevule, ești singurul care poate lua o decizie în acest sens. Indiferent de alegerea ta, nu uita că tu ar trebui să fii cea mai importantă componentă a procesului educațional, atât în teorie, cât și în practică”. Liceenii de a XI-a și a XII-a încep luni, 18 martie, simulările de bacalaureat, cu proba scrisă la limba și literatura română. (C.I.)