ccd sediuUrmând tradiția deja cunoscută, Casa Corpului Didactic Neamț a organizat Simpozionul Internațional ”Școala modernă”, în data de 16 iulie 2020. Aflat la ediția a XVIII-a, simpozionul a venit în fața cadrelor didactice cu o temă de actualitate: Tradiție și inovație. Având atuul metodelor de învățământ tradiționale bine însușite, dar și posibilitatea de a folosi metode moderne inovative, cadrele didactice interesate să participe la acest eveniment au avut două posibilități de transmitere a lucrărilor, prin intermediul celor două secțiuni :

  • Comunicări științifice și
  • Bune practici

Modalitatea de desfășurare  a simpozionului a fost online, înscrierea realizându-se cu ajutorul formularului cu accesare online. Participarea la conferință s-a făcut cu aplicația GOOGLE MEET, accesând link-ul  https://meet.google.com/uud-gpen-pkn, nefiind necesară instalarea de aplicații suplimentare (fost nevoie doar de un dispozitiv (calculator, laptop, tabletă, telefon) cu acces la internet stabil).

În contextul actual în care se pune accent pe formarea continuă on line (Casa Corpului Didactic Neamț având misiunea de a promova inovația și reforma în educație ) s-au cooptat drept parteneri  educaționali de colaborare, instituții de prestigiu: Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău, Republica Moldova, Școala Gimnazială International PREMIUM School of Bucharest, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Al. Rosca” Piatra Neamț, Instituții de învățământ din județul Neamț.

Promovarea acestui eveniment derulându-se pe parcusul unei luni de zile, participarea  a fost pe măsură: s-au înscris 140 de cadre didactice care au dorit să împărtășească colegilor  experiența personală. Fie că au participat la alte simpozioane, conferințe, dezbateri, toate cu desfășurare în spațiul virtual, fie că au lucrat cu elevii pe platforme educaționale sau cu ajutorul aplicațiilor, profesorii au trimis lucrările lor sub formă de articole sau prezentări ppt care vor fi reunite într-ul volum de carte  cu ISBN ce va avea apartiție on line. Pentru a da posibilitatea înscrierii cât mai multor persoane, nu s-a perceput taxă de participare.CCD

Scopul simpozionului a fost acela de a  stabili realții de colaborare dintre furnizorii și beneficiarii direcți și indirecți de educație pentru construirea de experiențe de învățare care să răspundă nevoilor societății actuale. Dintre obiectivele simpozionului amintim : utilizarea eficientă a mediului digital, diversificarea relațiilor școală – comunitate, școală – sector economic, promovarea interacțiunii sociale.

Comitetul  de organizare  al simpozionului a fost format din:

  • Prof. Gabriela Banu-director al Casei Corpului Didactic Neamț
  • Prof. Elena-Roxana Irina-profesor-metodist Casa Corpului Didactic Neamț
  • Prof. Lăcrămioara Tincă-profesor-metodist Casa Corpului Didactic Neamț
  • Prof. Gabriela Curpănaru-profesor-metodist Casa Corpului Didactic Neamț
  • Prof. Florentina Moise -profesor-metodist Casa Corpului Didactic Neamț
  • Ovidiu Mâță-informatician Casa Corpului Didactic Neamț
  • Ana Macovei- bibliotecar Casa Corpului Didactic Neamț
  • Ramona Cioineag- administrator financiar Casa Corpului Didactic Neamț
  • Ștefan Vega- administrator de patrimoniu Casa Corpului Didactic Neamț

(REP)

Articolul precedentL4 Decizia privind campionatul a fost amânată 24 de ore! Borca şi Răuceşti au rămas în cărţi, dar vor juca?
Articolul următorSpital Târgu Neamţ: Dr. Florin Apostoae revine pe funcţie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.