0:00

„Simfonii cromatice” – recitalul clasei de flaut, la Biblioteca Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește Recitalul clasei de flaut a profesoarei Lucreția Stroici. Manifestarea are loc pe 14 mai, cu începere de la ora 14:00, în Sala Cupola a instituției de cultură. Evenimentul are loc în cadrul proiectului cultural „Simfonii Cromatice”, care se desfășoară în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra Neamț și își propune să ofere publicului o incursiune în lumea rafinată a muzicii clasice.

Elevii clasei de flaut vor aduce pe scenă un repertoriu selectat cu grijă, sub îndrumarea profesoarei Lucreția Stroici de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra Neamț, membră a Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR. Elevii Andra-Giorgiana Gogan (clasa a VIII-a M), Carlos-Manuel Lefter (clasa a VIII-a M) și Sabina-Mihaela Melinte (clasa a X-a M) vor interpreta lucrări semnate de Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Wilhelm Popp, Leonardo Vinci și Johann Joachim Quantz, sub acompaniamentul profesorului și compozitorului Adrian Stroici, la pian.

Momentul surpriză va fi adus de Trio Instrumental format din elevii Sabina-Mihaela Melinte la flaut (clasa a X-a), Ana-Smaranda Hogea la oboi (clasa a IX-a) și Naomi Pîrlea la clarinet (clasa a IX-a) coordonați de Ștefan Lupu. Profesorul Lupu, membru al Filarmonicii „Mihail Jora“ Bacău și solist apreciat pe scenele naționale și internaționale, adaugă un plus de prestigiu acestui eveniment prin experiența și talentul său. (G.S.)

Articolul precedentÎntâlnire de suflet la Conferințe Rareșiste – „Universul Maiei”
Articolul următorSens giratoriu în intersecția Humulești
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.