padure taiata 03_resizeTrei angajaţi ai Ocolului Silvic Răducăneni (Iaşi) au fost trimişi în judecată de Parchetul Judeţean, procurorii acuzându-i, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) de “luare de mită”.

“Cei trei inculpaţi (B.N., şef district în cadrul Ocolului Silvic Răducăneni, B.V., şef al Ocolului Silvic Răducăneni, și G.M., inginer în cadrul Compartimentului de Cultură şi Refacere a Pădurilor al Ocolului Silvic Răducăneni), având ca atribuţii de serviciu, printre altele, recepţia lucrărilor ce se desfăşurau în raza de competenţă, precum şi constatarea şi sancţionarea contravenţiilor constatate, în perioada martie-aprilie 2012 au condiţionat recepţia facilă şi formală a lucrărilor ce urmau să fie efectuate de o societate din judeţul Neamţ, în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu Direcţia Silvică Iaşi, de plata unui comision de 4%, reprezentând aproximativ 26.000 lei. Ulterior, această pretenţie a fost diminuată la 3%, reprezentând aproape 20.000 lei din sumele încasate de societate. Din această sumă au primit în total 6.652 lei”, se precizează în comunicatul DGA.

“Lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Iaşi au înregistrat, la data de 20.09.2012, denunţul penal formulat de Ş.C.C., reprezentant al societăţii în cauză, din conţinutul căruia rezulta că, în luna martie 2012, în urma câştigării unei licitaţii, a încheiat un contract în valoare totală de 664.446,56 lei, de prestări servicii cu Direcţia Silvică Iaşi, pentru efectuarea unor lucrări de întreţinere a fondului forestier aflat în administrarea Ocolului Silvic Răducăneni, judeţul Iaşi. După aproximativ 3 săptămâni de la încheierea contractului, B.V. şi B.N. i-au solicitat denunţătorului să le remită, iniţial 4%, iar ulterior 3% din contravaloarea fiecărei facturi emise şi încasate de către societatea pe care o reprezintă în relaţia contractuală, dându-i de înţeles că în caz contrar îi vor face probleme la recepţia lucrărilor de întreţinere efectuate”, mai precizează procurorii de la Iaşi.

“Începând cu luna aprilie 2012 și până la data formulării denunţului, Ş.C.C. a remis celor două persoane, suma totală de 6.052 lei, reprezentând 3% din contravaloarea facturilor emise de societatea prestatoare de servicii. Urmare a denunţului formulat, în ziua de 25.09.2012, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi şi beneficiind de suportul tehnic al D.I.P.I. au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia B.N. a fost surprins în momentul primirii de la denunţător a sumei de 600 lei, reprezentând 3% din contravaloarea ultimei facturi emise”, se mai menţionează în comunicatul DGA. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIonel Ciubotaru obligat de instanță să demisioneze din funcția de viceprimar!
Articolul următorApă cu presiune redusă la Piatra Neamţ, Roznov şi în trei comune
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.