discutii prefecturale

Colegiului Prefectural neamț a discutat despre protecția unităților școlare, siguranța elevilor și chiar și a personalului didactic.
În cadru reuniunii colegiului prefectural, înspectorul șef al IPJ Neamț, Paul Tablan a prezentat ” Planul de măsuri pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar”. Completări au venit din partea  Direcției de Sănătate Publică, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a Centrului de Consiliere Antidrog. În ședință s-a aprobat desfășurarea unor acțiuni sportive și de dezbatere publică pe perioada vacanței de vară, menite să-i determine pe liceeni și nu numai, să înțeleagă cât de importantă este siguranța în școli.
„Ne preocupă siguranţa elevilor şi cadrelor didactice în şcoli şi în proximitatea acestora, cu atât mai mult cu cât şi legea prevede responsabilităţi concrete în domeniu, atât ale instituţiilor publice cât şi pentru autorităţile publice locale. Colegiul prefectural este cadrul în care pot fi stabilite relaţiile de colaborare dintre instituţii şi mă bucură că acest lucru se realizează, acest aspect fiind relevat şi de către inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie şi de inspectorul general al inspectoratului şcolar” a declarat prefectul George Lazăr, în încheierea lucrărilor Colegiului prefectural.
Irina Călin

Articolul precedentCeahlăul – Arsenal Tula 1-3 (1-2)
Articolul următorCânu și Jula s-au transferat la Ceahlăul