• Primim o veste neplăctă cu șăfu` peste polițiștii locali care s-o derapat sâmbătă noaptea cu mașina instituției în șanț, prilej cu care, pe lângă cumpăna de rigoare, o decis brusc să se dea defect și o părăsit locul evenimentului, dar asta o făcut cumpăna mai mare. Vă dați seama că s-o strigat la centru de eveniment, inclusiv doamna vice Simionică o fost deranjată de întâmplare și o așteptat toată noaptea să vine creștinu` să dea o explicație, asta pe lângă cei de la rutieră care voiau să ia și ei niște probe să vază dacă șăfu` o degustat rachiu. Acuma, ce-i drept, nu în fiecare zi dă câte un șăf cu oiștea-n gard la propriu, așa că colegii de la presă o dat buluc pe subiect, fapt care l-o speriat peste măsură pe domnu` Vornicu și l-o făcut să se ascunză. Ăsta den mijloc zice că sigur că musiu era gustat și că și mai sigur, știe care-s consecințele evenimentului, că doar are cașchetă în dulap și nu-i străin de așa ceva. Așteptăm să videm dacă doamna vice primare o să primească demisia șăfului ori o să se dea la pace pe viciu de procedură.
 • Fac ce fac ăștia de la televizor și bagă spaima în oameni cu iarna asta care e anunțată teribil de aspră și plină de coduri galbene, portocalii și evident maro. Și ca să nu auzim și anu ăsta că iarna ne-o prins cu pantalonii pe vine, șăfimea o intrat în cantonament la comandamentul de criză creat pentru a întâmpina iarna. Inclusiv junele dom` prifect nu o să mai face naveta în celălant municipiu și o să locuiască la Piatra pentru o perioadă nedeterminată. Și ca să se încarce cu folos pentru perioada ierni, junele dom` prifect o fost văzut plimbăndu-și șarpeiul (adică câinele) prin celălant municipiu, pesemne și ca o consolare pentru mamifer, că nu o să mai fie scos la șpațir prin târg o bucată de vreme. Acuma, nu înțălegem de ce nu-l ia pe mamifer încoace, că loc în berou are, ceva de mâncare se mai găsește, bașca mai vede și el cum se conduce județu` în situație de iarnă grea, care n-o venit încă.
 • Aflăm că se profilează o șădință cu scântei și chiuituri la celeul de la noi pe motiv de bănet. Că luna trecută conselierii o stabilit niște tarifuri pentru șpațiile de la școli, care o fost repede acceptată ba de școli de șoferi, ba de asociații de nu știu ce, ba de alte firme care erau în pribegie. Toate bune, numai că mai nou e moda ca elevii să face temele la școală și deci pentru asta ar trebui să plătească cineva. Dascălii s-o cam speriat când o auzit că trebe să se deie cam patru zăci de leușteni pentru un ceas de afterschool, că nu-i tocmai cușher să ceri bani de la părinți după ce o dat la început de an pentru tot felul de acareturi. Acuma, cumătru` zice că mare lucru dacă nu o să se lase cu protesturi de jos în sus, că majoritatea care au copchii la școală o cam decartat de la începutul anului, de parcă odraslele ar studia în străinătate, și când i se umblă creștinilor la bozonar se lasă cu scântei. Pe de altă parte, șăfimea care o făcut moșmanda asta cu chiriile, nu ar vrea să dea înapoi, dar nici nu are chef  de întâlniri de gradu trei cu contemporani bășicați pe motive de bani. Da` cum nimic nu-i bătut în cuie, așteptăm minunea să se taie chiriile la un nivel care să nu deranjeze poporul studios.

1 COMENTARIU

 1. Nimeni nu faga spaima in oameni decit neputinta autoritatilor locale , nu isi fac treaba cinstit cu operatiunile de dezepezire.
  Dezepezirea este o afacere oneroasa unde pe baza de Devize mai scumpe ca in Norvegia se fura la greu din banii publici.
  Nu este vina televiziunilor si a presei ca Coruptia si evaziunea fiscala este prioritatea alesilor , de pe urma caruia s-au imbogatit.
  Curtea de Conturi isi are si ea partea ei de jaf , cine sa mai controleze in Romania fardelegile si jafurilr evidente ??
  Cei care i-au atitudini sint denigrati si atacati subtil pentru a fi redusi la tacere !

Comments are closed.