lemne_confiscateÎn doar câteva zile de control pe activitatea de exploatarea forestieră, poliţiştii din Suceava, în colaborarea cu specialiştii ITRSV au dat 25 de amenzi, în valoare de 51.500 lei, pentru încălcarea legislaţiei în domeniul silvic.

De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 108,84 mc material lemnos, în valoare de aproape 30.000 lei.

Exemplele sunt edificatoare.

În seara de 18 septembrie, echipele de control au oprit o autoutilitara cu remorcă, la al cărei volan se afla un tânăr de 23 de ani din comuna Cornu Luncii. În cabină se afla şi beneficiarul transportului de lemn – un bărbat de 43 de ani din comuna Vatra Moldoviței, administrator al unei societăți comerciale. Avizul de însoţire a materialului lemnos nu avea înscris codurile online și offline și nici nu erau efectuate mențiuni în aplicația informatică, aşa încât încărcătura (17,37 mc, în valoare de 3.500 lei) a fost lăsată în custodia lucrătorilor silvici, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 de lei.

În noaptea de 19 septembrie, la ora 3, un echipaj de poliţie de la Secţia Rurală Vama a oprit pentru control pe DN 17 un autovehicul condus de un localnic de 42 de ani, care transporta material lemnos prelucrat, fără documente legale. Lemnul (12,68 mc, în valoare de circa 8.000 lei) a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vama, iar şoferul a fost amendat. Aceiaşi poliţişti din Vama au fost sesizaţi pe 19 septembrie că din Cantonul Silvic „Valcanu”, din comuna Vatra Moldoviţei, un bărbat a tăiat ilegal mai mulţi arbori. Reclamaţia s-a confirmat, poliţiştii stabilind că un proprietar de pădure, în vârstă de 69 de ani, a doborât 25 de copaci, adunând 28 mc lemn. Buştenii au fost confiscaţi, iar bărbatul este cercetat pentru tăiere de arbori fără drept.

În noaptea de 20 septembrie, la ora 2,30, un echipaj din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a oprit pentru control pe DN 17, în comuna Sadova, o autoutilitară cu remorcă, încărcată cu lemn şi condusă de un bărbat de 27 ani, din comuna Mălini.

„În urma verificării documentelor prezentate de conducătorul auto și a interogării aplicației informatice, polițiștii au constatat faptul că, transportul de material lemnos în cantitate de aproximativ 40 m.c. nu figurează cu aviz de însoțire valabil la ora identificării în trafi”, se arată în comunicatul Poliţiei Suceava. „În cauză, s-a procedat la indisponibilizarea ansamblului auto la un punct de lucru al Ocolului Silvic Pojorâta, urmând ca inventarierea materialului lemnos să se facă de specialiștii silvici, iar în funcție de rezultat se vor dispune măsuri legale”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentUNPR Neamț ar vrea să atace localele pe picioarele proprii
Articolul următorPalatul Justiției – ”un pic prea mare pentru Piatra Neamț”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.