Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamţ anunţă că organizează, în perioada 20-25 martie, mai multe acţiuni de dedicate Zilei Mondiale a Apei, după cum se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

Tema din acest an este “Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”. La manifestările organizate de SGA Neamţ vor participa elevi de la Şcoala Gimnazială Ruseni, Clubul de ecologie de la Palatul Copiilor, Colegiul Tehnic Piatra Neamt, Colegiul Naţional de Informatică, Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” şi Şcoala Gimnazială “Elena Cuza” Piatra Neamţ.

“În cadrul evenimentului organizat, copiii vor realiza şi prezenta materiale legate de tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Apei – «Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă». Cele mai frumoase şi creative lucrări prezentate de către elevii participanţi la eveniment vor fi premiate cu diplome şi premii constând în enciclopedii/cărţi de ecologie şi protecţia mediului, conservarea resurselor de apă, cărți de literatură şi materiale cu caracter informativ (pliante, broşuri, afişe)”, a declarat Ion Păvăleanu, directorul SGA Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)