Ofițerii anticorupție, care au făcut percheziții în secția de ortopedie din Spitalul Județean Piatra-Neamț și în cabinetul de profil din Policlinică, îndeamnă pacienții care au dat bani medicilor pentru a obține concedii medicale sau documente necesare pentru pensionare să facă denunț. Declarațiile sunt utile pentru anchetă, iar persoanele care vor recunoaște că au dat mită nu vor fi trase la răspundere penală.

Anchetatorii au suspiciuni că pentru a obține concedii medicale de lungă durată – recuperarea în cazul problemelor legate de articulația șoldului, de exemplu, fiind de câteva luni-, pacienții au dat, periodic, sume de bani medicului care putea prelungi aceste concedii.

Cei care au procedat în acest mod sunt rugați să se prezinte la Serviciul teritorial Neamț al Direcției Generale Anticorupție (în clădirea fostei Bancorex de vizavi de Colegiul Calistrat Hogaș) pentru a fi audiați. Cu mențiunea că nu contează perioada în care au avut nevoie de concedii medicale sau de alte tipuri de documente pentru care au dat mită.

2 COMENTARII

  1. Oricum cei de la DGA stiu cine sunt persoanele in cauza. Probabil le mai dau o sansa pacientiöor si apartinatorilor pana sa ii faca suspecti pentru dare de mita

  2. La modul cel mai Serios , depun Denunț. ,plângere. I mi pot Garanta că. Recuperez banii. dați și pentru care AM. fost Condiționat , dai ori stai in Starea in care ai ajuns la ,pe Secția. Lor .

Comments are closed.