Tuturor ne face plăcere să petrecem timp în aer liber. Este sănătos, ne relaxează și descoperim locuri minunate. Pe perioada verii, escapadele la munte sunt cea mai potrivită alegere pentru weekend. Însă, dacă ne aventurăm fără a avea experiența necesară, echipamentul corespunzător sau alegem trasee cu un grad de dificultate neadaptat experienței noastre, muntele poate deveni periculos. Dacă ai în vedere câteva aspecte importante, te vei putea bucura de natură în siguranță.

Alegerea traseului

Înainte de a porni la drum, alege un traseu potrivit experienței tale cu muntele și condiției fizice. Este cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci înainte să pleci în aventură.

Informează-te despre traseu, discută cu oameni care au mai parcurs acest drum sau citește informații. Dacă este un traseu mai dificil, apelează la un ghid sau alătură-te unui grup organizat pentru a evita pericolele.

Sfaturi pentru drumețiile din vara aceasta, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Echipamentul adecvat

Alegerea echipamentului este unul dintre aspectele importante pe care trebuie să le ai in vedere. Încălțămintea adecvată te poate ajuta să eviți accidentările. Nu porni la drum, nici pe cel mai ușor traseu, fără încălțăminte adecvată. Pe Fashion Days găsești foarte multe modele potrivite pentru traseele ușoare. Dacă alegi un traseu cu o dificultate mai mare, atunci vei avea nevoie de bocanci sau pantofi speciali pentru drumeții. Nu te aventura fără a avea încălțămintea potrivită deoarece te poți accidenta.

Chiar dacă muntele ne dă senzația de răcoare, pe traseu vor fi zone în care soarele strălucește și căldura vă poate crea o stare de disconfort în combinație cu efortul. Alege haine adecvate, care să îți ofere confort termic și mobilitate. Hainele cu protecție UV sunt cele mai potrivite în perioada verii.

Este important să ai haine care se usucă ușor în cazul în care transpiri sau începe ploaia. Adaugă în rucsac și o pelerină ușoară pentru că vremea pe munte este imprevizibilă.

Sfaturi pentru drumețiile din vara aceasta, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Protejează-te de soare cu o șapcă sau o pălărie și nu uita de ochelarii de soare. Alege variante cu lentila polarizată pentru a-ți proteja ochii de razele soarelui. Aici poți găsi foarte multe modele: https://www.fashiondays.ro/g/femei-/accesorii-ochelari_de_soare

Ai grijă de corp și piele

Hidratează-te suficient. Ia cu tine sticle cu apă, pentru a putea face fată căldurii și efortului. Apa este cel mai important lucru pe care trebuie să îl conțină rucsacul tău. Nu te aventura fără a avea proviziile necesare.

Ai grijă și de pielea ta. Folosește creme cu factor de protecție pentru a te proteja de soare.

Poți lua cu tine și telefonul, însă, nu îl folosi pentru a verifica mesajele de pe rețelele sociale, ci pentru a face cu el cele mai spectaculoase fotografii și pentru a putea cere ajutor în cazul unui incident neplăcut.

Articolul precedentFemeie dispărută din Săbăoani
Articolul următorVideo. Foto. Femeie găsită moartă în apartament
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.