După ce au reușit să găsească persoana care a furat un casetofon dintr-o mașină, polițiștii ieșeni au adunat niște sfaturi de bune practici pentru cei care ar putea deveni victime sigure pentru hoții din autoturisme.

furtul-din-masini-2Pe 1 iunie 2015, la ora 18, la Secţia 1 Poliţie s-a prezentat un bărbat de 40 ani, care a sesizat faptul că, în intervalul orar 17-18, persoane necunoscute, profitând de faptul că autoturismul său a fost parcat pe o stradă din mun. Iaşi fiind asigurat cu geamurile faţă întredeschise, au sustras din interior un casetofon, în valoare de 700 lei. Pe 24 iunie a.c., în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea furtului: B. A., de 17 ani. În cauză cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei, urmând a se dispune măsuri legale”, anunță IPJ Iași, înainte de a continua:

«Iată câteva recomandări pentru protecţia adecvată a maşinii dumneavoastră:

– nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, unde hoţii pot acţiona nestingheriţi;

– în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;

nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare precum telefoane mobile, laptop-uri, GPS-uri, detectoare radar, genţi, sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor;

– verificaţi dacă toate geamurile sunt închise atunci când părăsiţi autoturismul;

– dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, este indicat să fie luată în casă pe timpul nopţii;

– evitaţi să purtaţi discuţii despre bunurile pe care le aveţi în maşină ;

– supravegheaţi automobilul în perimetrul staţiilor de benzină, pe timpul achitării comenzii, în condiţiile în care portierele sunt lăsate neasigurate, iar geamurile deschise.»