pietricica turism

NEVERWAS, “festivalul care își propune să transforme scena muzicală din nord-estul României”, după cum afirmă organizatorii, va aduce la Iași, în perioada 30 iunie-2iulie 2017, artiști de talie internațională și formații românești de top din lumea muzicii rock și electronice.

Mando Diao – trupa-fenomen a muzicii rock suedeze, Alex Clare – artist britanic, care a ajuns în top 10 în clasamentele europene și americane, Vița de Vie și Omul cu Șobolani se numără printre primele nume anunțate de organizatorii festivalului de la Iași.

“Neverwas Festival va însemna o premieră pentru zona Moldovei: 3 zile și 3 nopți cu zeci de concerte live pe două scene amplasate pe terenul Fermei Ezăreni ce va fi transformat într-o oază de muzică live, reverie și spectacol. Într-o atmosferă animată de zeci de DJ, participanții își vor putea petrece o mini-vacanță, bucurându-se de o experiență de festival completă și imersivă: vor avea la dispoziție zonă de concerte, dans, sport și activități în aer liber, proiecții de filme, o zonă dedicată copiilor, colțuri de relaxare și liniște precum și zone cu instalații realizate de artiști vizuali. Bucătăria gourmet va fi asigurată de furnizori din întreaga țară selectați să participe la festival. Atât pentru ieșenii care doresc să evadeze din oraș, cât și pentru turiști, Neverwas va avea o zonă de camping, cu toate facilitățile asigurate”, precizează organizatorii.

MANDO DIAO este o trupă suedeză de indie-rock-pop, cu 7 albume lansate din 2002 până în 2014. Trupa a devenit populară odată cu piesa “Dance with Somebody, de pe albumul “Give Me Fire”, lansat în 2009, care a propulsat formația în topurile europene. De la înființare și până în prezent, au susținut peste 1.500 de concerte pe marile scene din Suedia, Germania, Austria sau Japonia și au vândut peste 1,5 milioane de discuri. Mando Diao lucrează în prezent la un nou album, preconizat a fi lansat în cursul acestui an.

ALEX CLARE a atins celebritatea internațională datorită piesei “Too Close“, cu care a fost nominalizat, în 2013, la BRIT Awards, la categoria British Single of the Year. Aflată pe albumul de debut al artistului britanic, piesa a devenit hitul numărul 1 în Germania și a urcat în top 10 în majoritatea clasamentelor internaționale de muzică. Cunoscut și pentru colaborările muzicale cu Rudimental, Diplo sau John Newman, cântărețul are până acum trei albume lansate: “The Lateness of the Hour”, “3 Hearts” și “Tail of Lions”.

Omul cu Șobolani
Viţa de Vie

Dintre artiștii români care și-au confirmat prezența la festival fac parte Vița de Vie, Omul cu Șobolani, The Kryptonite Sparks, Inner, Tourette Roulette sau Pinholes. Vor fi prezente și două trupe din Republica Moldova – Cuibul și The Wax Road. Noi nume de artiști vor fi anunțate în curând.

Biletele s-au pus în vânzare începând de ieri (21 februarie) și costă 120 de lei pentru toate cele 3 seri, respectiv 150 de lei pentru cei care doresc și camping.

Acestea pot fi procurate din localurile partenere (“Acaju”, “Jassyro”, “Rock’n’Rolla”, “The Trumpets” și “Treaz&Nu”), de pe site-ul festivalului www.neverwas.ro sau de pe myticket.ro. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: NEVERWAS)