0:00

Sfântul Dumitru i-a ținut pe PDL-iști departe de politică, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* doar 14,68% dintre ei au ajuns la urnele celor 7 secții de votare pentru a desemna candidatul PDL pentru prezidențialele din 2014

* tot judeţul îl susţine pe Cătălin Predoiu, cu excepţia Romanului, care a mers pe mâna lui Gheorghe Falcă

PDL-iștii din Neamț nu s-au înghesuit să-și aleagă prezidențiabilul, doar 14,68% dintre membrii organizațiilor PDL din Neamț ajungând la urnele celor 7 secții de votare pentru a desemna candidatul PDL pentru alegerile prezidențiale din 2014. ”Prezența membrilor PDL Neamț la urne pentru a alege candidatul la președinția României a fost mult prea mică față de așteptările noastre, poate și din cauza faptului că sâmbătă a fost sărbătoare și poate nici candidații nu au știut să vină mai devreme să se prezinte. În județul Neamț au fost secții de votare la Girov – pentru colegiile din acea zonă, Roman, Piatra Neamț, Bicaz, Roznov și Târgu Neamț”, a declarat Laurențiu Dulamă, președinte PDL Piatra Neamț.

Membrii PDL din regiunea Nord-Est au votat, sâmbătă, ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu. Acesta a obținut 87,62 % din voturi, fiind urmat de Gheorghe Falcă cu 10,38 % din voturi şi Simona Creţu cu 1,67% voturi. La alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţia României au votat membri ai partidului din Suceava, Bacău, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Neamţ, fiind distribuite 22.416 buletine de vot.

Târgu Neamţ: Sulfina Barbu, supervizor

Sâmbătă, 26 octombrie, la Hotel Ozana din Târgu-Neamț a avut loc o ședință de alegeri primare interne ale PDL unde s-a votat candidatul pentru alegerile prezidențiale din 2014. La eveniment a fost prezentă și Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului și actual vicepreședinte PDL la nivel național. În urma votului, Cătălin Predoiu a fost votat cu majoritate covârșitoare de democrat-liberalii din zona Târgu-Neamț. „Astăzi au avut loc alegeri interne pentru candidatul PDL la președinția României. Conform programului politic noi ne-am decis să facem alegeri primare în partid, astfel încât candidatul PDL la alegerile prezidențiale să aibă susținerea partidului. Eu sunt aici la Târgu-Neamț din partea Biroului Permanent Național, iar votarea a decurs foarte bine”, a declarat, în exclusivitate, Sulfina Barbu.

Romanul pe dos: a votat cu Falcă

În timp ce în toată regiunea nord-est, membrii PDL l-au votat într-un număr covârșitor de mare pe Cătălin Predoiu pentru a reprezenta formațiunea la viitoarele alegeri prezidențiale, romașcanii au fost de altă părere și au ținut cu Gheorghe Falcă. Vicepreședintele PDL Roman, Leonard Achiriloaei spune că în ziua alegerilor s-a stabilit să nu voteze toți membrii, ci doar reprezentanții din secțiile de votare, o explicație de ce prezența la vot în Neamț a fost atât de slabă. Procedura pentru stabilirea candidatului PDL la alegerile prezidențiale va continua. Pe 2 noiembrie, vor fi organizate în regiunea nord-vest, pe 9 noiembrie în regiunea centru, pe 16 noiembrie în regiunea vest, iar pe 23 noiembrie in regiunea sud-vest. Membrii PDL din regiunea sud-est vor fi chemati la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea sud pe 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie – la care vor participa democrat-liberalii din București, Ilfov și din diaspora. Pe 15 decembrie se va anunța candidatul oficial. (I. CĂLIN, C. MATEI, C.T. STURZU)

Articolul precedentContribuțiile la sănătate, plătite de casnice și copii
Articolul următorUnic, ce surpriză