pdl prezidentiabili

* doar 14,68% dintre ei au ajuns la urnele celor 7 secții de votare pentru a desemna candidatul PDL pentru prezidențialele din 2014

* tot judeţul îl susţine pe Cătălin Predoiu, cu excepţia Romanului, care a mers pe mâna lui Gheorghe Falcă

PDL-iștii din Neamț nu s-au înghesuit să-și aleagă prezidențiabilul, doar 14,68% dintre membrii organizațiilor PDL din Neamț ajungând la urnele celor 7 secții de votare pentru a desemna candidatul PDL pentru alegerile prezidențiale din 2014. ”Prezența membrilor PDL Neamț la urne pentru a alege candidatul la președinția României a fost mult prea mică față de așteptările noastre, poate și din cauza faptului că sâmbătă a fost sărbătoare și poate nici candidații nu au știut să vină mai devreme să se prezinte. În județul Neamț au fost secții de votare la Girov – pentru colegiile din acea zonă, Roman, Piatra Neamț, Bicaz, Roznov și Târgu Neamț”, a declarat Laurențiu Dulamă, președinte PDL Piatra Neamț.

Membrii PDL din regiunea Nord-Est au votat, sâmbătă, ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu. Acesta a obținut 87,62 % din voturi, fiind urmat de Gheorghe Falcă cu 10,38 % din voturi şi Simona Creţu cu 1,67% voturi. La alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţia României au votat membri ai partidului din Suceava, Bacău, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Neamţ, fiind distribuite 22.416 buletine de vot.

Târgu Neamţ: Sulfina Barbu, supervizor

Sâmbătă, 26 octombrie, la Hotel Ozana din Târgu-Neamț a avut loc o ședință de alegeri primare interne ale PDL unde s-a votat candidatul pentru alegerile prezidențiale din 2014. La eveniment a fost prezentă și Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului și actual vicepreședinte PDL la nivel național. În urma votului, Cătălin Predoiu a fost votat cu majoritate covârșitoare de democrat-liberalii din zona Târgu-Neamț. „Astăzi au avut loc alegeri interne pentru candidatul PDL la președinția României. Conform programului politic noi ne-am decis să facem alegeri primare în partid, astfel încât candidatul PDL la alegerile prezidențiale să aibă susținerea partidului. Eu sunt aici la Târgu-Neamț din partea Biroului Permanent Național, iar votarea a decurs foarte bine”, a declarat, în exclusivitate, Sulfina Barbu.

Romanul pe dos: a votat cu Falcă

În timp ce în toată regiunea nord-est, membrii PDL l-au votat într-un număr covârșitor de mare pe Cătălin Predoiu pentru a reprezenta formațiunea la viitoarele alegeri prezidențiale, romașcanii au fost de altă părere și au ținut cu Gheorghe Falcă. Vicepreședintele PDL Roman, Leonard Achiriloaei spune că în ziua alegerilor s-a stabilit să nu voteze toți membrii, ci doar reprezentanții din secțiile de votare, o explicație de ce prezența la vot în Neamț a fost atât de slabă. Procedura pentru stabilirea candidatului PDL la alegerile prezidențiale va continua. Pe 2 noiembrie, vor fi organizate în regiunea nord-vest, pe 9 noiembrie în regiunea centru, pe 16 noiembrie în regiunea vest, iar pe 23 noiembrie in regiunea sud-vest. Membrii PDL din regiunea sud-est vor fi chemati la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea sud pe 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie – la care vor participa democrat-liberalii din București, Ilfov și din diaspora. Pe 15 decembrie se va anunța candidatul oficial. (I. CĂLIN, C. MATEI, C.T. STURZU)