0:00

Clubul de conversație în limba franceză din cadrul Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” Neamț invită publicul interesat să participe, în lunile mai și iunie 2019, în fiecare miercuri, de la ora 17:00, la o serie de întâlniri cu tematică specială inspirată de Sezonul România-Franța, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei de cultură. Sezonul România-Franţa este un program interguvernamental de comunicare și promovare a valorilor de cultură și civilizație ale celor două țări, care se derulează în perioada mai-iulie 2019.

Sezonul România-Franţa la Biblioteca „Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În cele patru întâlniri din luna mai dialogul se va axa pe teme din domeniul artei (muzică, literatură, cinematografie, arhitectură), după cum urmează: miercuri, 8 mai: Tineri dirijori de orchestră simfonică: Laurence Equilbey și Raphael Pichon. Concerte la Versailles; miercuri, 15 mai: Guillaume Musso, cel mai citit scriitor francez contemporan; miercuri, 22 mai: Cinematografia franceză contemporană – regizori francezi la Festivalul de la Cannes: Justine Triet și Arnaud Desplechin (14-25 mai 2019 Festival de Cannes); miercuri, 29 mai: Arhitectura futuristă franceză, în armonie cu arhitectura tradițională și ecologică. Portret Sandra Di Giorgio – tânără arhitectă (Premiul Arhitecților 2018)”, precizează sursa citată.

Sezonul România-Franţa la Biblioteca „Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe parcursul întâlnirilor din luna iunie tematica se va diversifica și vor fi prezentate și dezbătute aspecte din diverse domenii ale societății și civilizației franceze actuale. Ca de fiecare dată, dialogul participanților, ilustrat cu secvențe audio-video exemplificative, va fi moderat de profesoara Elena David, coordonatoarea Clubului de franceză. Clubul de franceză din cadrul Bibliotecii Județene se adresează persoanelor tinere și adulte, care au un minim de cunoștințe de limba franceză. (ZCH NEWS; FOTO: Biblioteca „Kirileanu”)

Articolul precedentTot mai puțini pensionari pleacă la băi
Articolul următorDuminică, 12 mai, are loc Balul Gospodarilor la Răuceşti
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.