Duminică, 12 mai, are loc Balul Gospodarilor la Răuceşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCentrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în colaborare cu Primăria Răuceşti, organizează duminică, 12 mai, la Căminul cultural, de la ora 15:00, BALUL GOSPODARILOR. Manifestarea are rolul de a onora aşa cum se cuvine Ziua naţională a portului tradiţional, sărbătoare care este celebrată anual, începând cu anul 2015, în a doua duminică a lunii mai.

„În cadrul acestei manifestări cultural-artistice vor fi premiate: cel mai frumos, vechi şi autentic costum popular; cea mai bună pereche de dansatori pe ritmurile muzicii populare; gospodina cu cele mai gustoase plăcinte; gospodarul cu cel mai bun streşinel; cea mai frumoasă/inedită declaraţie de dragoste. 
Fiind zi de sărbătoare pentru portul tradiţional, participanţii la Bal sunt invitaţi să poarte straie populare”, precizează Centrul „Carmen Saeculare”.

La Balul Gospodarilor, Ansamblul „Floricică de la munte” va oferi recitaluri folclorice, dar va asigura şi suportul muzical pe întreg parcursul desfăşurării evenimentului. Alături de artiştii pietreni va evolua şi Formaţia „Favorit” din Târgu Neamţ. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSezonul România-Franţa la Biblioteca „Kirileanu”
Articolul următorLocuință distrusă de la un prelungitor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.