Treptat, de pe 18 mai, activitățile cu publicul vor fi reluate la Serviciul de prmise și Înmatricularea Vehiculelor Neamț, la fel ca în toată țara. Implicit, școlile de șoferi vor începe să funcționeze la parametrii normali.

Prioritatea noastră este creșterea capacității de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculari/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forțe de sprijin pe perioada stării de urgență, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență”, se arată într-un comunicat al Direcției Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor. ”În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare, acesta diferă de la un județ la altul, sens în care recomandăm consultarea site-urilor institutiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală”.

Reluarea activității cu publicul implică respectarea unor măsuri pentru a preveni raspândirea coronavirusului. Accesul în sediul Serviciului de premise se va face în număr limitat de personae și, la fel ca în orice spațiu închis, purtarea măștii va fi obligatorie.

Cât privește activitatea de examinare în vederea obținerii permisului, se preconizează că va fi reluată la începutul lunii iunie, urmând să se stabilească în ce fel se va proceda cu programările, prioritatea având candidații cărora le-au expirat documentele aflate la dosarul de examinare. Proba teoretică se va relua în a doua etapă, după aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului:

–  Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

–   Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

–  Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;

–   Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatului și reprezentanților școlilor de conducători auto;

–  Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială”, se precizează în același comunicat.

C.M.

Articolul precedentCOD GALBEN în zona înaltă a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorFOTO: Ard două gospodării. Incendiu intenționat la Crăcăoani