FOTO: Ard două gospodării. Incendiu intenționat la Crăcăoani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Incendiul de la Crăcăoani a fost pus cu intenție, au stabilit pompierii la finalul misiunii: „La incendiul de la Crăcăoani a participat și un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.
La ajungerea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul locuinței și la acoperișul unei anexe gospodărești. Pompierii au localizat și lichidat incendiul. În urma incendiului au ars o casă de o aproximativ 60 mp, 10 mp din acoperișul unei anexe gospodărești (bucătărie de vară), 20 ml gard de lemn, bunuri materiale aflate aflate în interiorul locuinței (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, articole vestimentare etc), actele de identitate ale proprietarilor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”
, a precizat slt. Irina Popa.

Proprietara, o femeie de 47 de ani, este bănuită că a dat foc casei. Ea nu este cunoscută cu afecțiuni psihice, dar va fi consultată de un medic specialist, fiind transportată la spital. Poliția instrumentează acest caz într-un dosar penal de distrugere, potrivit IPJ Neamț.

***Știre inițială***

Două gospodării au luat foc în această după-amiază, 13 mai, pompierii fiind chemați pe la ora 16 la Crăcăoani și la Timișești.

Militarii de la detașamentul Piatra-Neamț au fost trimiși cu două autospeciale să intervină la Crăcăoani, unde ardea o bucătărie de vară și casa aflată la distanță mică, în gospodăria unei familii. Nu au fost victime, dar toată zona a rămas fără curent electric. Localnicii au pus necazul lor pe seama incendierii intenționate. Un echipaj de poliție este la eveniment și dacă pompierii vor stabili că incendiul a fost pus cu intenție, va fi deschis dosar penal pentru distrugere.

Incendiul de la Timișești a pornit de la o anexă și a cuprins și casa familiei. Pompierii încă intervin, dar nici aici nu au fost anunțate victime, a declarat slt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentServiciul de permise și școlile de șoferi își reiau activitatea
Articolul următorOrdonanţa militară 12: S-a ridicat carantina din judeţul Suceava